Η Γερμανία ανακοίνωσε την δωδεκάδα της με τέσσερις ΝΒΑer (vid)

Ντένις Σρέντερ

i

© Intime

Η Γερμανία ανακοίνωσε την δωδεκάδα της με τέσσερις ΝΒΑer (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:56 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:57 - 10.08.2023

Στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 η Γερμανία ανακοίνωσε την τελική της σύνθεση με τον Ντένις Σρέντερ των Ράπτορς ηγέτη της και τους Φραντζ Βάγκνερ, Μο Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ και τον Ντάνιελς Τάις των Ιντιάνα Πέισερς να προσφέρουν ποιότητα και μαγεία από το ΝΒΑ.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή του Ντένις Σρέντερ με την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Άλλωστε, εδώ και χρόνια είναι ο ηγέτης του συνόλου και αυτό θα συμβεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Πάντως, ο 29χρονος γκαρντ, ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τους Τορόντο Ράπτορς δεν είναι ο μόνος παίκτης του ΝΒΑ που θα ενισχύσει τη Γερμανία στο προσεχές τουρνουά. 

Στη τελική δωδεκάδα που ανακοινώθηκε πέραν τους Σρέντερ υπάρχει το όνομα του Φραντζ Βάγκνερ, ο οποίος πρωταγωνιστεί με τους Ορλάντο Μάτζικ, ο αδελφός του και συμπαίκτης του Μο, αλλά και ο πολύπειρος σέντερ, Ντάνιελ Τάις των Τορόντο Ράπτορς

Συνολικά η σύνθεση απαρτίζεται και από τους Άισακ Μπόνγκα (Μπάγερν Μοχάνου), Νέιλς Γκίφι (Μπάγερν Μοχάνου), Τζούστους Χόλαντζ (Τσεντεβίτα), Ντέβιντ Κράμερ (Μπραουσβάιγκ), Γιοχάνες Βόιγκτμαν (Αρμάνι Μιλάνο), Μαόντο Λο (Αρμάνι Μιλάνο), Αντρέας Ομπστ (Mπάγερν Μονάχου) και Γιοχάνες Τίεμαν (Άλμπα Βερολίνου). 

Η Ομοσπονδία της Λετονίας διαψεύδει τα σενάρια περί μη συμμετοχής του Πορζίνγκις
FIBA WORLD CUP

17:12 - 10.08.2023

Η Ομοσπονδία της Λετονίας διαψεύδει τα σενάρια περί μη συμμετοχής του Πορζίνγκις

Με το που δημιουργήθηκε η φήμη ότι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις σκέφτεται -αν όχι έχει αποφασίσει- να μην λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Λετονία, ήρθε αμέσως η ενημέρωση από την Ομοσπονδία που περιγράφει ως αναληθή όλα όσα γράφτηκαν, ειπώθηκαν και έχουν να κάνουν με τον σταρ των Μπόστον Σέλτικς.

Η μόνη ουσιαστική απουσία της ομάδας είναι ο Μάξι Κλεμπερ των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος ουσιαστικά αρνήθηκε να αγωνιστεί κάτι που δημιούργησε αναστάτωση και εκνευρισμό ειδικά στον Σρέντερ που αναφέρθηκε στο ζήτημα με επιθετικά λόγια. Σύντομα όμως, τα πνεύματα ηρέμισαν και η Γερμανία προετοιμάζεται για το τουρνουά, θέλοντας να... χτίσει πάνω στην επιτυχία από το Eurobasket του 2022. Τότε που η ομάδα εντυπωσίασε και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.