Η Ομοσπονδία της Λετονίας διαψεύδει τα σενάρια περί μη συμμετοχής του Πορζίνγκις

Κρίσταπς Πορζίνγκις

i

© photo by Anadolu Agency / Getty Images / Ideal Images

Η Ομοσπονδία της Λετονίας διαψεύδει τα σενάρια περί μη συμμετοχής του Πορζίνγκις

Γιώργος Γαβριλάκης 17:12 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 10.08.2023

Με το που δημιουργήθηκε η φήμη ότι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις σκέφτεται -αν όχι έχει αποφασίσει- να μην λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Λετονία, ήρθε αμέσως η ενημέρωση από την Ομοσπονδία που περιγράφει ως αναληθή όλα όσα γράφτηκαν, ειπώθηκαν και έχουν να κάνουν με τον σταρ των Μπόστον Σέλτικς.

Λίγες ώρες αφότου δημιουργήθηκε η αίσθηση και η αμφιβολία της συμμετοχής του Κρίσταπς Πορζίνγκις στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το εθνόσημο της Λετονίας, η Ομοσπονδία της χώρας από τη Βαλτική πήρε θέση. Και αυτό που έκανε ήταν να διαψεύσει τις φήμες, να σβήσει τη... φωτιά και να σκεπάσει τον καπνό. 

Συγκεκριμένα, σημείωσαν πως «υπήρξαν πληροφορίες που αμφισβητούν τη συμμετοχή του Κρίσταπς Πορζίνγκις στο μεγάλο τουρνουά που έρχεται» και ξεκινάει στις 25 Αυγούστου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, την Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. 

«Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Λετονίας αρνείται αυτές τις πληροφορίες που λένε ότι ο παίκτης θα ακολουθήσει ατομική προπόνηση καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και αυτές που αναφέρουν ότι το προπονητικό τιμ αναπροσαρμόζει τα πλάνα του», για να καταλήξει η ανάρτηση με την ενημέρωση ότι «η δωδεκάδα για τον αγώνα με τη Δομινικανή Δημοκρατία θα ανακοινωθεί στις 12 Αυγούστου». 

Πάντως, ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ είναι ένας από τους παίκτες που αλλάζουν τις ισορροπίες με τις αγωνιστικές του δυνατότητες και έναν από αυτούς που -αν τελικά λάβει μέρος- θα προσφέρει ευρωπαϊκή λάμψη από το ΝΒΑ σε ένα τουρνουά που το έχει ανάγκη. Οι ηχηρές και ισχυρές απουσίες στο τουρνουά είναι πολλές και η FIBA ελπίζει πως τελικά ο παίκτης των Μπόστον Σέλτικς θα εμφανιστεί στην Ασία. 

Ώρα αποφάσεων για Αντετοκούνμπο: Στην Αμερική ο Γιάννης και μέχρι τέλους της εβδομάδας η απάντηση των Μπακς για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

13:55 - 10.08.2023

Ώρα αποφάσεων για Αντετοκούνμπο: Στην Αμερική ο Γιάννης και μέχρι τέλους της εβδομάδας η απάντηση των Μπακς για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο

Κρίσιμα αναμένεται να είναι τα επόμενα 24ωρα για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο παίκτης έχει μεταβεί στις ΗΠΑ, θα κάνει εξετάσεις και από αυτές θα εξαρτηθεί το αν θα συντροφεύσει την εθνική μας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρεμπιπτόντως, πριν από λίγο καιρό ο Πορζίνγκις έγινε ανταλλαγή στο ΝΒΑ και μεταφέρθηκε από την Ουάσινγκτον και τους Ουίζαρντς στους Κέλτες της Βοστώνης. Τη νέα σεζόν λοιπόν, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του (παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα από το 2015) με την προοπτική διεκδίκησης ενός πρωταθλήματος και τα σενάρια περί απουσίας του από το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν να κάνουν με την επί αμερικάνικου εδάφους επιρροή των αποφάσεών του.