Ξέσπασε ο προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας: «Θέλω να τον… σκοτώσω» - Ποιον έβαλε στο στόχαστρο μετά τη νίκη επί της Ιταλίας

Νέστορ Γκαρσία

i

© fiba

Ξέσπασε ο προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας: «Θέλω να τον… σκοτώσω» - Ποιον έβαλε στο στόχαστρο μετά τη νίκη επί της Ιταλίας

Γιώργος Γαβριλάκης 16:11 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 14.08.2024

Με έναν... παίκτη του τα έβαλε ο Νέστορ Γκαρσία, προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας μετά τη νίκη επί της Ιταλίας.

Τρισευτυχισμένος ήταν ο Νέστορ Γκαρσία μετά τη νίκη της Δομινικανής Δημοκρατίας επί της Ιταλίας (87-82) για τον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Νέστορ Γκαρσία έφτασε στη νίκη με εξωπραγματική εμφάνιση του Αντρές Φέλις.

Ο παίκτης της Μπανταλόνα ευστόχησε σε επτά τρίποντα οδηγώντας την ομάδα των Δομινικανών στη νίκη. Ωστόσο ο Φέλις βρέθηκε στο... στόχαστρο του προπονητή του.

«Θέλω να τον σκοτώσω σε κάθε προπόνηση! Αλλά είμαι χαρούμενοι γιατί νικήσαμε. Με κάνουν να υποφέρω σε κάθε προπόνηση, αλλά όταν νικάμε αγαπάμε ο ένας τον άλλον», είπε ο Νέστορ Γκαρσία.

Ο προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας εξέφρασε τον σεβασμό του για την ομάδα της Ιταλίας. «Πρώτα απ' όλα πρέπει να πω ότι σεβόμαστε την ιταλική ομάδα, τους παίκτες και τον προπονητή, που είναι φανταστικός. Είναι μία εθνική ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία. Αλλά, όπως είπα νωρίτερα στη συνέντευξη τύπου, πιστεύω πάρα πολύ στους παίκτες μου. Όταν είναι συγκεντρωμένοι παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Ήμασταν μπερδεμένοι στην αρχή, αλλά στη συνέχεια παίξαμε όπως έπρεπε. Ο συνδυασμός του Μοντέρο και του Φέλις... βρήκαν έναν καλό συνδυασμό και ρυθμό στα σουτ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δεν πανικοβληθήκαμε σε κάποιο σημείο του αγώνα και επιβάλαμε το παιχνίδι μας για αρκετά λεπτά», σχολίασε ο Νέστορ Γκαρσία.

Ο προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του μετά το τέλος του αγώνα. «Φυσικά, γιατί σεβόμαστε τους πάντες αλλά γνωρίζουμε ότι η Ιταλία ήταν το φαβορί του ομίλου. Γνωρίζαμε πώς να παίξουμε και ξέρουμε ότι είμαστε μία χώρα που αγαπάει το μπάσκετ. Παίζουμε για τους ανθρώπους μας και την περηφάνια μας, το μπάσκετ δεν είναι μόνο τακτική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για η Δομινικανή Δημοκρατία δεν είχε νικήσει στο παρελθόν την Ιταλία. Είναι κάτι απίθανο για εμάς», διευκρίνισε ο Νέστορ Γκαρσία.

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο εκνευρίστηκε και αποβλήθηκε πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο της Ιταλίας με τη Δομινικανή Δημοκρατία
FIBA WORLD CUP

12:32 - 27.08.2023

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο εκνευρίστηκε και αποβλήθηκε πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο της Ιταλίας με τη Δομινικανή Δημοκρατία

Το παιχνίδι της Ιταλίας κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία ξεκίνησε με μεγάλη ένταση και αρκετές τεχνικές ποινές. Πριν τελειώσει το πρώτο μέρος ο κόουτς της «Ατζούρα», Τζιανμάρκο Ποτζέκο, έχασε τον έλεγχο και αποβλήθηκε από τους διαιτητές της αναμέτρησης.

«Έχουμε διαφορετικούς παίκτες στην ομάδα. Κάποιοι παίζουν στο NBA, άλλοι στην Ευρώπη και έχουμε πολλά στυλ παιχνιδιού. Δεν είναι εύκολο να το βρούμε συνοχή πολλές φορές αλλά κάποιες φορές όταν έχει πολλούς τρόπους να παίξεις μπάσκετ, τότε μπορείς να μπερδέψεις τους αντιπάλους», κατέληξε ο προπονητής της Δομινικανής Δημοκρατίας.


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.