Άσχημα μαντάτα για την Λετονία: Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Πορζίνγκις!

Κρίσταπς Πορζίνγκις

i

© photo by Anadolu Agency / Getty Images / Ideal Images

Άσχημα μαντάτα για την Λετονία: Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Πορζίνγκις!

Γιώργος Γαβριλάκης 21:46 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 14.08.2024

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις τελικά τέθηκε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο πόδι και πλέον δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια - Μένει απλώς η επίσημα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που αναμένεται σε λίγες ώρες...

Ο ίδιος δεν είχε εκφραστεί δημοσίως, παρά μόνο προσπαθούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα στο πόδι και να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ομοσπονδία της Λετονίας είχε προτρέξει να διαψεύσει τις φήμες που ανέφεραν πως ο Κρίσταπς Πορζίνγκις κινδυνεύει μην προλάβει να αγωνιστεί στο μεγάλο τουρνουά. Τώρα οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο σούπερ σταρ των Μπόστον Σέλτικς δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τη χώρα του. 

H αλήθεια είναι πως ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ βρισκόταν μαζί με τους συμπατριώτες του σχεδόν σε όλη την προετοιμασία, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει. 

Όχι μόνο δεν μπόρεσε όμως, να συμμετέχει στο ομαδικό πρόγραμμα, αλλά οι ενοχλήσεις που έχει στη στο πέλμα δεν έχουν καν περιοριστεί. Οι Σέλτικς, που έχουν επενδύσει πολλά στο πρόσωπό του από την ώρα και τη στιγμή που τον απέκτησαν (με ανταλλαγή από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς) άσκησαν τις πιέσεις τους, αλλά από μόνος του ο τραυματισμός ήταν αρκετός για να τεθεί εκτός. 

Οι τελευταίες παραστάσεις του Μπατούμ - Θα παίξει άλλη μία σεζόν στο ΝΒΑ, μετά στους Ολυμπιακους Αγώνες και... τέλος!
FIBA WORLD CUP

17:02 - 15.08.2023

Οι τελευταίες παραστάσεις του Μπατούμ - Θα παίξει άλλη μία σεζόν στο ΝΒΑ, μετά στους Ολυμπιακους Αγώνες και... τέλος!

Η σύζυγος του Νικολά Μπατούμ των Κλίπερς, Λίλι, αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα του Γάλλου φόργουορντ. Είναι 34 ετών «θα παίξει άλλη μία χρονιά στο ΝΒΑ, μετά θα λάβει μέρος στους Αγώνες του Παρισιού», το καλοκαίρι του 2024 και ακολούθως «θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση».

Η Ομοσπονδία της Λετονίας ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την απουσία, αλλά δεν θα αργήσει να έρθει κι αυτή. Έτσι, ο Πορζίνγκις θα γίνει άλλος ένας ευρωπαίος σταρ του NBA που δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την Εθνική μας, ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Βασίλιε Μίτσιτς για τους Σέρβους, οι Βικτόρ Ουεμπανιαμά και Φρανκ Ντιλικινά για τους Γάλλους, αλλά και ο ισπανός Ρίκι Ρούμπιο που αιφνιδίως αποφάσισε να αποσυρθεί από το μπάσκετ.