O Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 200+ πόντους και... συνάντησε τον Νίκο Γκάλη και τον Ντράζεν Πέτροβιτς

O Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 200+ πόντους και... συνάντησε τον Νίκο Γκάλη και τον Ντράζεν Πέτροβιτς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:59 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 14.08.2024

Η κατάταξη της Σλοβενίας -μετά τη νίκη επί της Ιταλίας- ήταν η έβδομη θέση, αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς δεν είναι απλώς ο πρώτος σκόρερ του φετινού Μουντομπάσκετ. Πλέον ανήκει σε ενα κλειστό κλαμπ θρύλων, μαζί με τον Γκάλη, τον Πέτροβιτς και έναν Κορεάτη. Είναι ο τέταρτος στην ιστορία που έβαλε 200+ πόντους σε παγκόσμιο τουρνουά.

Πριν από το τελευταίο του παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Λούκα Ντόντσιτς είχε βάλει 187 πόντους. Δηλαδή, είχε 26,7 μέσο όρο σε επτά παιχνίδια της Σλοβενίας. Στόχος του βέβαια, ήταν το μετάλλιο, αλλά έμεινε έξω από την τετράδα της διοργάνωσης. Οπότε κόντρα στην Ιταλία, στην τελευταία του παράσταση στις Φιλιππίνες, απλώς έδωσε στην ομάδα και στη χώρα του την 7η θέση στο κόσμο. 

Η νίκη προέκυψε από τους δικούς του 29 πόντους, που ταυτόχρονα προστέθηκαν στην προσωπική του συλλογή πόντων στο τουρνουά και η παραγωγή του σε αυτόν τον τομέα έφθασε το νούμερο 216! Έτσι έγινε το τέταρτος παίκτης στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων της FIBA που ξεπέρασε τους 200 πόντους σε μία διοργάνωση με συμμετοχή σε μάξιμουμ οκτώ αγώνες. 

Οι τελευταίες στιγμές του Ντατόμε στο παρκέ - Όταν έγινε αλλαγή από τον Ποτζέκο το ματς σταμάτησε και όλοι υποκλίθηκαν στον Ιταλό (vids)
FIBA WORLD CUP

13:29 - 09.09.2023

Οι τελευταίες στιγμές του Ντατόμε στο παρκέ - Όταν έγινε αλλαγή από τον Ποτζέκο το ματς σταμάτησε και όλοι υποκλίθηκαν στον Ιταλό (vids)

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Ιταλίας με τη Σλοβενία κι ενώ το παιχνίδι ήταν στο... όριο, ο Λουίτζι Ντατόμε βρέθηκε στο επίκεντρο. Έγινε αλλαγή από τον κόουτς Ποτζέκο και τότε ήταν η τελευταία φορά που πατούσε το παρκέ ως αθλητής.

Οι τρεις που μέχρι τώρα τα είχαν καταφέρει ήταν ο Νίκος Γκάλης σε έξι ματς του Μουντομπάσκετ 1986, την ίδια χρονιά που είχε ξεπεράσει και το φράγμα ο Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο πρώτος όλων των εποχών πάντως, είναι Κορεάτης, Σιν Ντονγκ Πα, ο οποίος είχε ξεπεράσει το... όριο σε επτά ματς που έδωσε το 1970. 


Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: