Ο Πέρο Κάμερον μίλησε για την Νέα Ζηλανδία και για το πάθος των Φιλιππινέζων για μπάσκετ (vid)

Πέρο Κάμερον

i

© NBL

Ο Πέρο Κάμερον μίλησε για την Νέα Ζηλανδία και για το πάθος των Φιλιππινέζων για μπάσκετ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:56 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 14.08.2024

Η Μανίλα «είναι η Μέκκα του μπάσκετ» σύμφωνα με τον κόουτς της Νέας Ζηλανδίας, Πέρο Κάμερον, ο οποίος προσπαθεί να θυμηθεί πως αισθανόταν όταν ήταν διεθνής παίκτης, αλλά το μόνο που κατάλαβε ήταν ότι «πλέον δεν μπορώ να κάνω ούτε προθέρμανση ως παίκτης».

O Πέρο Κάμερον στα νιάτα του ήταν... ακλόνητο μέλος της εθνικής ομάδας. Αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, στα πρωταθλήματα εντός των συνόρων της Νέας Ζηλανδίας, ενώ εμφανίστηκε και για μία χρονιά στο τούρκικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπάνβιτ. Στα 46 του χρόνια είναι πλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός και έχει προετοιμάσει μία κατάσταση για να εμφανιστεί η χώρα από την Ωκεανία ανταγωνιστική. 

Πρόκειται για αντίπαλό μας στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού οι Tall Blacks -όπως είναι το προσωνύμιό τους- θα βρεθούν στο δρόμο μας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής (στις 30/8). Κι αφού ανακοίνωσε την δωδεκάδα που θα παρατάξει, μίλησε και για την φιλοσοφία του συνόλου, αλλά και για το τουρνουά. 

«Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τη συμμετοχή σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μανίλα», είπε για αρχή και αμέσως μετά αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του. «Κάναμε καλή δουλειά», παραδέχθηκε και θύμισε πως «δώσαμε έξι φιλικούς αγώνες και μέσα από αυτούς βελτιωθήκαμε. Έχουμε μελετήσει το παιχνίδι μας και αυτό των αντιπάλων μας, τώρα όμως θέλουμε να δούμε τα... αποτελέσματα των κόπων μας». 

Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά γι' αυτόν καθώς τα αγωνιστικά του χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. «Έχει περάσει πολύς καιρός απ' όταν ήμουν παίκτης, έχω ξεχάσει πώς ήταν. Προσπάθησα να κάνω ζέσταμα με την ομάδα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα», δήλωσε και πρόσθεσε πως «από εκείνον τον καιρό έχουν αλλάξει πολλά στο μπάσκετ, άρα και στην προπονητική. Απολαμβάνω αυτή τη φάση στη ζωή μου, είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτές τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε». 

Όσον αφορά στο κομμάτι του ομίλου και το πρώτο ματς που έχουν μπροστά τους κόντρα στις ΗΠΑ ο Κάμερον παραδέχθηκε πως «οι Αμερικανοί είναι πολύ ταλαντούχοι και η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ μεγάλη. Δεν θα τρομάξουμε όμως. Θα παλέψουμε σκληρά». 

Κερ και Μπράνσον «βλέπουν» το χρυσό με την Team USA: «Απολαυστικό να είσαι μέλος αυτής της ομάδας, ξέρουμε την πίεση»
FIBA WORLD CUP

06:20 - 24.08.2023

Κερ και Μπράνσον «βλέπουν» το χρυσό με την Team USA: «Απολαυστικό να είσαι μέλος αυτής της ομάδας, ξέρουμε την πίεση»

Στιβ Κερ και Τζέιλεν Μπράνσον έδωσαν τον τόνο για την προσπάθεια της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για την παρουσία τους στη Μανίλα, ενώ στάθηκαν στη δουλειά που έγινε εντός των τειχών.

Τέλος αναφέρθηκε και στη Μανίλα που φιλοξενεί μεγάλο τμήμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τέσσερις ομίλους στην πρώτη φάση. Πρόκειται «για την Μέκκα του μπάσκετ», είπε και κατέληξε πως «υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός εδώ από τον κόσμο και τους φιλάθλους. Αγαπάνε το μπάσκετ και το διασκεδάζουν».