Οι κλασσικές αγκαλιές του Ποτζέκο μετά τη σπουδαία πρόκριση της Ιταλίας (vids)

Οι κλασσικές αγκαλιές του Ποτζέκο μετά τη σπουδαία πρόκριση της Ιταλίας (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:55 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 14.08.2024

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο και ο αλέγρος χαρακτήρας του για μία ακόμα φορά στο... προσκήνιο. Με τη λήξη της αναμέτρησης με το Πουέρτο Ρίκο ο κόουτς της Ιταλίας πανηγύρισε με τον τρόπο του την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Εκεί οι Ιταλοί θα παίξουν με τις ΗΠΑ ή τη Λιθουανία, θα εξαρτηθεί από το ματς Σερβία-Δομινικανή Δημοκρατία.

H Ιταλία δεν ήταν από τις δυνάμεις που πριν από την ναρξη τουρνουά υπολόγιζε κανείς ότι η παρουσία της στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου θα είναι κάτι που αναμενόταν να συμβεί με υψηλό δείκτη... βεβαιότητας. Ναι μεν μέχρι εκεί είχε φθάσει και στο τελευταίο Eurobasket, αλλά ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή δεν είναι μία εύκολη διαδρομή. 

Κι όμως, η «Ατζούρα» με τη νίκη της επί του Πουέρτο Ρίκο πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά και μάλιστα ως επικεφαλής σε έναν όμιλο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο. Αυτό θα κριθεί από την αναμέτρηση της Σερβίας με τη Δομινικανή Δημοκρατία (τζάμπολ στις 15:00). 

Οι Ιταλοί πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον προημιτελικό. Αν κερδίσει η Σερβία τη Δομινικανή Δημοκρατία θα βρεθούν απέναντι στον χαμένο της αναμέτρησης ΗΠΑ-Λιθουανία. Αν η ομάδα από την Καραϊβική νικήσει τότε θα βρει πρώτη στον όμιλο και η Ιταλία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ΗΠΑ-Λιθουανία. Μέχρι τότε όμως, ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του. Άλλωστε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, δεν είναι ένας άνθρωπος που περιορίζει τα συναισθήματά του. 

Λιόλιος: «Είμαστε περήφανοι για τους προπονητές και τους παίκτες μας, παίρνω την ευθύνη του αποκλεισμού»
FIBA WORLD CUP

13:47 - 03.09.2023

Λιόλιος: «Είμαστε περήφανοι για τους προπονητές και τους παίκτες μας, παίρνω την ευθύνη του αποκλεισμού»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού της Ελλάδας από τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ. Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ μετά την ήττα της εθνικής μας από τη Λετονία.

Με το που έληξε το ματς με το Πουέρτο Ρίκο έβαλε σε εφαρμογή τον αλέγρο χαρακτήρα του. Ούρλιαξε από χαρά, έσφιξε τις γροθιές του και όρμησε στους παίκτες του. Πρώτα αγκάλιασε τον Ακίλ Πολονάρα και μετά όποιον τον πλησίαζε πριν καταλήξει στους συνεργάτες του για να γίνουν ένα... κουβάρι. 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.