Οι τελευταίες στιγμές του Ντατόμε στο παρκέ - Όταν έγινε αλλαγή από τον Ποτζέκο το ματς σταμάτησε και όλοι υποκλίθηκαν στον Ιταλό (vids)

Λουίτζι Ντατόμε

i

© Fiba

Οι τελευταίες στιγμές του Ντατόμε στο παρκέ - Όταν έγινε αλλαγή από τον Ποτζέκο το ματς σταμάτησε και όλοι υποκλίθηκαν στον Ιταλό (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:29 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 14.08.2024

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Ιταλίας με τη Σλοβενία κι ενώ το παιχνίδι ήταν στο... όριο, ο Λουίτζι Ντατόμε βρέθηκε στο επίκεντρο. Έγινε αλλαγή από τον κόουτς Ποτζέκο και τότε ήταν η τελευταία φορά που πατούσε το παρκέ ως αθλητής.

Τρία λεπτά και 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης της Ιταλίας με την Σλοβενία κι ενώ το σκορ ήταν στο 79-78 (υπέρ της Σλοβενίας) ο κόουτς Τζιανμάρκο Ποτζέκο κάλεσε στον πάγκο τον Λουίτζι Ντατόμε. Τότε ήταν η στιγμή που το παιχνίδι σταμάτησε για ένα λεπτό. Διότι, ο 35χρονος Ιταλός φόργουορντ περπατούσε για τελευταία φορά πάνω στο παρκέ ως αθλητής. Όχι μόνο ως διεθνής, αλλά ως παίκτης γενικότερα. 

Πριν καν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο πρώην NBAer είχε ενημερώσει, κατ' αρχάς τους... δικούς του ανθρώπους, αλλά και τους συμπαίκτες και την Ομοσπονδία, πως μετά το τουρνουά θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Από την πρώτη του μέρα στα γήπεδα της Ασίας, η συναισθηματική φόρτιση ήταν τεράστια και κορυφώθηκε στο τελευταίο του ματς κόντρα στον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του. Πριν το τζάμπολ, κατά τη διάρκεια της υπόκρουσης του εθνικού ύμνου της γειτονικής μας χώρας, ήταν δακρυσμένος κι όταν προς το τέλος του αγώνα ο Ποτζέκο του έκλεισε το μάτι και τον έκανε αλλαγή, οι διαιτητές έπιασαν το... σύνθημα και σφύριξαν για να γίνει ένα μικρό διάλειμμα. 

Ο Ντατόμε αποθεώθηκε από τον κόσμο, οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν και οι αντίπαλοι τον χειροκρότησαν. Αμέσως μετά κάθισε στον πάγκο και ήταν η τελευταία φορά που ο πλανήτης τον είδε να αγωνίζεται.   


Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.