Η ώρα των Knock Out έφθασε! Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου
i

@ Fiba

Η ώρα των Knock Out έφθασε! Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Γιώργος Γαβριλάκης 08:00 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 14.08.2024

To πρωί της Τρίτης (5/6, 11:45), ξεκινά η διαδικασία της φάσης των «8» του Μουντομπάσκετ, με την αναμέτρησης της Λιθουανίας απέναντι στην Σερβία, ενώ το μεσημέρι (15:40) η Ιταλία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ. Μία μέρα αργότερα παίζουν Γερμανία-Λετονία και Καναδάς-Σλοβενία. Που θα δείτε τα ματς...

Θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζονται αγώνες «μια και έξω». Καμιά φορά αναφέρονται ως «η ζωή μου, ο θάνατός σου», με μία κάπως μακάβρια προσέγγιση. Διεθνώς έχει καθιερωθεί ο πυγμαχικός όρος Knock Out (νοκ-άουτ) για να χαρακτηριστούν τα μονά παιχνίδια που προσφέρουν πρόκριση στο νικητή και... κερνάνε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού στον χαμένο. 

Όπως και να έχει, μετά από δύο γύρους με ομίλους, ήρθε η ώρα για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε αυτά συμμετέχουν οκτώ ομάδες που επιβίωσαν από την φάση των «16». 

Την Τρίτη (5/9) λοιπόν, ξεκινούν οι αναμετρήσεις και μία μέρα αργότερα θα έχει διαμορφωθεί η τετράδα που θα διεκδικήσει μετάλλια. Ο πρώτος χρονικά προημιτελικός είναι αυτός της Λιθουανίας κόντρα στη Σερβία (11:45, ΕΡΤ 1 / Νovasport Start). Οι Λιθουανοί είναι μία από τις δύο ομάδες της διοργάνωσης που είναι αήττητες (η άλλη είναι η Γερμανία) και μάλιστα προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη με καταιγισμό τριπόντων επί των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Τώρα αντιμετωπίζουν την ομάδα που πρωταγωνιστεί ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς των Ατλάντα Χοκς και έχει στο πλευρό του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού, ο οποίος κάνει πολύ παραγωγικό τουρνουά. 

Στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας (15:40 Novasport Start), τα αστέρια του ΝΒΑ θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πως η ήττα από την Λιθουανία ήταν τυχαία και η Ιταλία που θα βρεθεί απέναντί τους θα προσπαθήσει να δείξει πως μόνο τυχαία δεν ήταν. 

Αν και οι Αμερικανοί είναι το φαβορί, οι Ιταλοί έχουν άγνοια κινδύνου και από τη φύση τους είναι απρόβλεπτοι, οπότε θα κυνηγήσουν τις ελπίδες που τους αναλογούν και περιμένουν ο Σιμόνε Φοντέκιο να κάνει... θαύματα. 

Από αυτές τις δύο αναμετρήσεις θα προκύψουν οι δύο από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου και μία μέρα αργότερα, την Τετάρτη (6/9), θα μάθουν τους αντιπάλους τους, που θα εξαχθούν από το ματς της Γερμανίας κόντρα στη Λετονία (6/9, 11:45) και του Καναδά με αντίπαλο τη Σλοβενία (6/9, 15:00).

Όλοι οι αγώνες από εδώ και πέρα διεξάγονται στη Μανίλα των Φιλιππίνων και ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Mall of Asia Arena στις 10 του Σεπτέμβρη. 

Τρεις χώρες με πληθυσμό σχεδόν τον μισό της Αθήνας, βρίσκονται στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου
FIBA WORLD CUP

16:51 - 03.09.2023

Τρεις χώρες με πληθυσμό σχεδόν τον μισό της Αθήνας, βρίσκονται στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου

Η Λετονία, Σλοβενία και η Λιθουανία βρίσκονται ήδη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι δύο χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία) με πληθυσμό 1,9 και 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων αντίστοιχα, όπως και η Σλοβενία (2,1 εκατομμύρια κάτοικοι), απέδειξαν πως δεν χρειάζεται ποσότητα, αρκεί η... ποιότητα.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
11:45 / Λιθουανία - Σερβία (ΕΡΤ 1 / Νovasport Start) 
15:40 / Ιταλία - ΗΠΑ (Novasport Start) 

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
11:45 / Γερμανία - Λετονία (ΕΡΤ 1 / Νovasport Start)
15:30 / Καναδάς - Σλοβενία (Novasport Start)

To Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ήρθε η ώρα των ημιτελικών - Σερβία, Καναδάς, ΗΠΑ και Γερμανία οι τέσσερις που συνεχίζουν
FIBA WORLD CUP

22:23 - 06.09.2023

To Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ήρθε η ώρα των ημιτελικών - Σερβία, Καναδάς, ΗΠΑ και Γερμανία οι τέσσερις που συνεχίζουν

Την πρώτη μέρα των προημιτελικών η ΗΠΑ και η Σερβία είχαν εξασφαλίσει την είσοδο στην «τετράδα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί που θα αντιμετωπίζουν (Παρασκευή 8/9) την Γερμανία και τον Καναδά αντίστοιχα.

Τα «σταυρώματα» για τους ημιτελικούς

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Ιταλία ή ΗΠΑ - Γερμανία ή Λετονία 
Λιθουανία ή Σερβία Vs. Καναδάς ή Σλοβενία


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: