Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι Αμερικανός - Η λίστα των 15 πλουσιότερων αθλητών
i

© Fiba

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι Αμερικανός - Η λίστα των 15 πλουσιότερων αθλητών

Ιάσονας Τσίλης 20:33 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 14.08.2024

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε και οι απουσίες ως γνωστόν είναι αρκετά ηχηρές, ωστόσο στη μεγάλη αυτή γιορτή του μπάσκετ συμμετέχουν ορισμένοι από τους καλύτερους και πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στον κόσμο.

Κανένας από τους 12 πιο υψηλά αμοιβόμενους μπασκετμπολίστες δεν αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους Κάρι, Ντουράντ, Λεμπρόν, Γιόκιτς και Γιάννη να είναι τα πιο βαριά ονόματα που απουσιάζουν.

Στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων παικτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται ο Ρούντι Γκομπέρ, που αμοίβεται με 41 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ελάχιστα πίσω από τον σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι ο Λούκα Ντόνσιτς, με 40  ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Καρλ Άντονι Τάουνς με 36.

Αναμφίβολα, αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι κανένα εκ των τριών μεγαλύτερων συμβολαίων στη διοργάνωση δεν ανήκει σε Αμερικανό. Κάτι τέτοιο πριν από μια δεκαετία, θα ήταν ουτοπικό. Για την ακρίβεια, 10 εκ των 15 πιο ακριβοπληρωμένων καλαθοσφαιριστών του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι Αμερικανοί, ωστόσο αγωνίζονται όλοι στο NBA, το οποίο έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο την οικονομική ψαλίδα με την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Απ' το ρόστερ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το κορυφαίο συμβόλαιο και τέταρτο καλύτερο συνολικά, διαθέτει ο Μπράντον Ίνγκραμ με 33,8 εκατομμύρια δολάρια. Πέμπτος είναι ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ με 33,4, ενώ την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν οι Τζάρεν Τζάκσον, Τζέιλεν Μπράνσον, Καμ Τζόνσον, Αρ Τζέι Μπάρετ και Ντίλον Μπρουκς, όλοι εκ των οποίων ξεπερνούν το φράγμα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενδέκατος είναι ο Μάικλ Μπρίτζις με 21,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το top 15 κλείνουν τέσσερις ευρωπαίοι, οι  Έβαν Φουρνιέ,  Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς,  Λάουρι Μάρκανεν και  Ντέιβις Μπερτάνς.

Ειδική μνεία, αξίζουν οι Κέλι Ολίνικ, Νίκολας Μπατούμ και Τζο Ίνγκλις με τις ετήσιες απολαβές τους, να κυμαίνονται μεταξύ 11 και 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προσπάθεια αντίδρασης: Το πλάνο του Ιτούδη για να καλυφθεί η απώλεια Μήτογλου
FIBA WORLD CUP

18:09 - 25.08.2023

Προσπάθεια αντίδρασης: Το πλάνο του Ιτούδη για να καλυφθεί η απώλεια Μήτογλου

Η μπάλα στον προπονητή. Ο σοβαρός τραυματισμος του Ντίνου Μήτογλου, που τον έθεσε εκτός Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, φέρνει στο προσκήνιο τον Δημήτρη Ιτούδη, που πλέον θα πρέπει να καλύψει με λύσεις εκ των έσω το μεγάλο κενό.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο υψηλότερα αμοιβόμενος Ισπανός παίκτης είναι ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, με περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια μισθό. Απέχει δηλαδή, σχεδόν... 10 εκατομμύρια από το να βρεθεί στο top 20. Παρόλα αυτά, οι «φούριας ρόχας» έχουν αποδείξει ότι δεν πρέπει να υποτιμούνται και πως πάντα πρέπει να βρίσκονται στη συζήτηση για τα φαβορί της εκάστοτε διοργάνωσης.

Tags: