Παγουλάτος: «Να δείξουμε τον χαρακτήρα μας με την Ισπανία»

Παγουλάτος: «Να δείξουμε τον χαρακτήρα μας με την Ισπανία»

Sportal newsroom 21:22 - 15.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:47 - 15.08.2024

Δηλώσεις για τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ U16 έκανε ο παίκτης της Εθνικής Ελλάδος, Γεράσιμος Παγουλάτος.

Η Εθνική Παίδων της Ελλάδος είναι έτοιμη για τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ U16, εκεί όπου οι διεθνείς μας θα τεθούν αντιμέτωποι με την Ισπανία (16/8).

Ο Γεράσιμος Παγουλάτος, ένας από τους παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει στο τουρνουά, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι το απόλυτο ρεκόρ της Ελλάδας είναι σπουδαίο επίτευγμα, ενώ για τον ημιτελικό τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει κόντρα στους Ισπανούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πορεία της Εθνικής Παίδων:

«Είναι πολύ σπουδαίο που έχουμε κάνει το «πέντε στα πέντε» μέχρι στιγμής σε μια τόσο δύσκολη διοργάνωση, ιδίως με όλα αυτά που γίνονται στη χώρα αυτόν τον καιρό. Επικεντρωνόμαστε πλέον στο να κερδίσουμε και τους Ισπανούς και να πάμε στον τελικό».

Για την ευόδωση των κόπων τους μετά από τη δυνατή προετοιμασία και τους απαιτητικούς αγώνες:

Ανέβηκε μία θέση στο ranking της FIBA η Ελλάδα, σταθερά πρώτη η Team USA
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:06 - 15.08.2024

Ανέβηκε μία θέση στο ranking της FIBA η Ελλάδα, σταθερά πρώτη η Team USA

Η Εθνική ομάδα ανέβηκε μία θέση στο ράνκινγκ της FIBA και πλέον βρίσκεται στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τις ΗΠΑ να φιγουράρουν σταθερά στην κορυφή. Μεγάλη άνοδος για Γαλλία, πτώση για Ισπανία.

«Δουλέψαμε όντως σκληρά για 40-45 ημέρες μαζί με τους προπονητές μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό βγαίνει με θετικά αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο. Περάσαμε πολλά μαζί σαν ομάδα, είχαμε τραυματισμούς, είχαμε απουσίες, αλλά όλα τα παιδιά, που μιλάμε κάθε μέρα, περιμέναμε ότι θα πάμε καλά».

Για τον ημιτελικό με την Ισπανία:

«Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας ότι έχουμε μόνο νίκες και μάλιστα με δύσκολες ομάδες που όλες προκρίθηκαν απ’ τον όμιλο μας στην οκτάδα. Προχωράμε στον θεσμό χωρίς να έχουμε παίξει με μια θεωρητικά εύκολη ομάδα κι αυτό είναι καλό για την αυτοπεποίθηση μας. Στα φιλικά με την Ισπανία δείξαμε και μαζί τους χαρακτήρα, αλλά επειδή έχουν κι αυτοί εμπειρία, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!