Έφυγε από τη Μπάγερν ο Λάσο και μονομιάς ανακοινώθηκε από την Μπασκόνια - Επιστρέφει στην Βιτόρια μετά από 29 χρόνια! (vid)

Έφυγε από τη Μπάγερν ο Λάσο και μονομιάς ανακοινώθηκε από την Μπασκόνια - Επιστρέφει στην Βιτόρια μετά από 29 χρόνια! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:32 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 28.06.2024

Στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε και στην ομάδα που έπαιζε μπάσκετ στο ξεκίνημα της καριέρας του (μέχρι το 1995) επιστρέφει ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος λίγα λεπτά μετά την αποδέσμευσή του από την Μπάγερν Μονάχου ανακοινώθηκε από την Μπασκόνια.

Δεν πέρασε ούτε καν ένα δίωρο από την ώρα που η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε πως ο Πάμπλο Λάσο αποχωρεί από την ομάδα, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους, αν και όπως είχε αποκαλύψει το Sportal εδώ και αρκετές μέρες ο Ισπανός κόουτς είχε προβλήματα στις σχέσεις του με τη διοίκηση. Το θέμα είναι ότι οι δρόμοι τους χώρισαν, αλλά ο δικός του δρόμος επανενώθηκε με αυτόν της Μπασκόνια!

Ο Λάσο γεννήθηκε πριν από 56 χρόνια στην πρωτεύουσα της Βασκονίας, τη Βιτόρια. Εκεί έμαθε να περπατάει, εκεί πήγε σχολείο και η Μπασκόνια ήταν η πρώτη ομάδα της αθλητικής του καριέρας.

Πριν ο Λάσο γίνει προπονητής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης (δύο φορές: 2018, 2018) έπαιζε μπάσκετ από το 1984 έως το 2003, ενώ ως κόουτς έχει δουλέψει σε τέσσερις ακόμα ομάδες της Ισπανίας (πέραν της Βασίλισσας), αλλά ποτέ στην ομάδα της πόλη του.

Το «αντίο» της Μακάμπι στον Μπόνζι Κόλσον - Έρχεται η μεταγραφή του στην Φενέρμπαχτσε!
EUROLEAGUE

11:52 - 28.06.2024

Το «αντίο» της Μακάμπι στον Μπόνζι Κόλσον - Έρχεται η μεταγραφή του στην Φενέρμπαχτσε!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της συνεργασίας της με τον Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο αναμένεται να αγωνίζεται στην Euroleague με την Φενέρπαχτσε.

Το έχει κάνει για την Καστέλο, την Βαλένθια, την Καντάμπρια, την Ακούνσα, αλλά πρώτη φορά εντάσσεται στην Μπασκόνια. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ήδη ως ο προπονητής της για τη νέα αγωνιστική σεζόν, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Η ομάδα από την πρωτεύουσα της «Χώρας των Βάσκων» έψαχνε εδώ και καιρό το νέο της προπονητή, καθώς είχε γνωστοποιήσει πως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποτελεί παρελθόν. Αρκετά ονόματα ακούστηκαν ως πιθανοί στόχοι, από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μέχρι τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Πάμπλο Πριχιόνι, αλλά τελικά περίμεναν και η αναμονή τους αυτή (κατά κάποιον τρόπο) δικαιώθηκε.