Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ο Φουρνιέ είναι από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει»

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ο Φουρνιέ είναι από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει»

Sportal newsroom 17:21 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 05.09.2024

Ως μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουν κάνει στον Ολυμπιακό χαρακτήρισε τον Εβάν Φουρνιέ, δηλώνοντας περήφανος που ένας παίκτης τέτοιου βεληνεκούς ήθελε να έρθει στον Πειραιά.

Όσα είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στην παρουσίαση του Εβάν Φουρνιέ:

«Θέλω να τον καλωσορίσω στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει. Έρχεται να ενισχύσει την ομάδα να πετύχουμε όλους τους στόχους μας. Από τις δηλώσεις που διάβασα έκανε αναφορά στο 2010 στον τελικό της Ευρωλίκγα στο Παρίσι και στάθηκε στη δυναμική του κόσμου. Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα χτίζει το όνομά της και την ιστορία της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σύντομες, ο ίδιος ήταν ταπεινός και προτεραιότητά του ήταν να έρθει σε εμάς. Αυτό έπαιξε ρόλο και στο πώς προσεγγίσαμε εμείς τη μεταγραφή και ολοκληρώθηκε σύντομα με το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τα συναισθήματα που τους δημιουργεί η επιθυμία του Εβάν Φουρνιέ να έρθει στον Ολυμπιακό: «Μας γεμίζει περηφάνια. Τα χρόνια περνάνε, αυτό που χτίζεις στην Ευρώπη μένει. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Με αφορμή ότι χάσαμε στον ημιτελικό με την Ρεάλ στο τρίτο σερί Final 4 που πήγαμε και πήρε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός που 12 χρόνια δεν ήταν πουθενά. Ένας παίκτης 16 χρονών στο Παρίσι είδε κάτι και του έμεινε. Αυτό μας γεμίζει περηφάνια, τίποτε άλλο».

Για το θέμα του γηπέδου: «Δεν έχει αλλάξει κάτι μετά τη συνέντευξη Τύπου του Σάσα. Εμείς από τότε που μπήκαμε στον Ολυμπιακό μόνο χάνουμε χρήματα. Θέλουμε να έχουμε έναν δυνατό Ολυμπιακό. Πάντα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αν είχαμε δικό μας γήπεδο θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Φέτος παίζουμε σε ένα περιβάλλον με αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά θα παλέψουμε».

Για το αν η υπέρβαση με τον Φουρνιέ είναι ανάλογη με αυτή του Σπανούλη: «Ο Φουρνιέ και ο Σπανούλης δεν είναι οι μόνες δύο υπερβάσεις που έχουν γίνει. Ο Σπανούλης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού και άλλαξε η ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μπορεί να μας οδηγήσει σε τίτλους».