Ο Παναγιώτης Γιαννάκης υποψήφιος για το Hall of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης υποψήφιος για το Hall of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ

11:04 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 14.08.2024

Οι υποψήφιοι της τάξης του 2024 για το Naismithi Basketball Hall of Fame ανακοινώθηκαν και ανάμεσα στους εκλεκτούς βρίσκεται και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Εκεί όπου βρίσκεται ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Λάρι Μπερντ, ο Μάτζικ Τζόνσον, αείμνηστοι θρύλοι του μπάσκετ, όπως ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και ο Μπιλ Ράσελ, όλοι οι απώτεροι σπουδαίοι, μαζί με τους πιο σύγχρονους, αλλά και ευρωπαίοι -όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Άρβιντας Σαμπόνις και φυσικά ο Νίκος Γκάλης-, δεν αποκλείεται να βρεθεί ένας ακόμη έλληνας. Όχι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Αυτό θα συμβεί τις επόμενες δεκαετίες, αλλά σειρά έχει ο «Δράκος».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, είναι ένας από τους εκλεκτούς υποψήφιους για την είσοδό τους στο Naismith Basketball Hall of Fame, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός που διαχειρίζεται το παγκόσμιο μουσείο του μπάσκετ. 

Τα έργα και η ημέρες του μυθικού γκαρντ από τη Νίκαια, κυρίως με τη φανέλα του Άρη και με την Εθνική ομάδα και αργότερα ως ομοσπονδιακού τεχνικού «γαλανόλευκων» επιτυχιών, εκτιμήθηκαν αναλόγως από τους Αμερικάνους, που... κάποτε τον παρακαλούσαν να παίξει στους Μπόστον Σέλτικς, δίπλα στον Μπερντ, σε μία εποχή βέβαια που δεν ήταν απλό ένας Έλληνας να αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Στη λίστα με τα ονόματα που βρίσκονται στην ίδια θέση με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, είναι αυτό του ιταλού τεχνικούς της Μιλάνο και πρώην NBAer προπονητή, Ετόρε Μεσίνα, αλλά και του ισραηλινοαμερικανού, Ντέιβιντ Μπλατ. Επιπλέον, υποψήγιος είναι και ο ιστορικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και παίκτης των Μέμφις Γκρίζλις για σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης, υποψήφιοι είναι και σούπερ σταρ του πρόσφατου πρόσφατου παρελθόντος στον «μαγικό πλανήτη», όπως ο Βινς Κάρτερ ή ο προγενέστερος του, πρωταθλητής με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπιλ Λαμπίρ

Αντετοκούνμπο: «Το καλοκαίρι έλιωσα στον καναπέ και έτρωγα σνακς - Δεν μπορούσα ούτε να βοηθήσω την Εθνική στο Παγκόσμιο»
NBA

10:00 - 22.12.2023

Αντετοκούνμπο: «Το καλοκαίρι έλιωσα στον καναπέ και έτρωγα σνακς - Δεν μπορούσα ούτε να βοηθήσω την Εθνική στο Παγκόσμιο»

O Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την 14 διαδοχική εντός έδρας νίκη των Μπακς εξήγησε πως «πλέον ευχαριστόμαστε το παιχνίδι» και θυμήθηκε το δύσκολο καλοκαίρι του όταν λόγω τραυματισμού «δεν έπαιξε με την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ».

Οι υποψήφιοι της τάξης του 2024 ανακοινώθηκαν, πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την λίστα και τον Αύγουστο του 2024 θα γνωρίζουν ποιοι εξ αυτών θα... εισαχθούν από φέτος στο Μουσείο και ποιοι θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Ολυμπιακός και Μιλάνο - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!