Αταμάν: «Η Βαλένθια έχει την καλύτερη άμυνα της EuroLeague, παίζουμε με 6 παίκτες στο παρκέ με γεμάτο ΟΑΚΑ»

Αταμάν: «Η Βαλένθια έχει την καλύτερη άμυνα της EuroLeague, παίζουμε με 6 παίκτες στο παρκέ με γεμάτο ΟΑΚΑ»

Ηλίας Λαλιώτης 18:36 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 14.08.2024

O Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της Βαλένθια εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (23/11, 21:15) με τον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά και στην παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει την Πέμπτη (23/11, 21:15) τη Βαλένθια για την 10η αγωνιστική της EuroLeague, θέλοντας να συνεχίσει το σερί των νικών του στη διοργάνωση, μετρώντας τρεις συνεχόμενες επί των Άλμπα, Ζαλγκίρις και Βίρτους Μπολόνια.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε την Τετάρτη (22/11) στη media day των «πράσινων» πριν από την τελευταία προπόνηση της ομάδας του και στάθηκε στα κλειδιά του αγώνα με τους Ισπανούς και τη σημασία που έχει να είναι γεμάτο του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR:

Για το παιχνίδι της Πέμπτης (23/11): «H Βαλένθια είναι μία πολύ καλή και νεανική ομάδα. Παίζει πάρα πολύ καλά και είναι η καλύτερη ομάδα στην άμυνα στην Euroleague. Είναι πολύ επιθετική και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε όπως την περασμένη βδομάδα, μαζί με τον κόσμο. Σε αυτού του είδους τα εντός έδρας ματς πρέπει να βρεις τον τρόπο να πάρεις τη νίκη. Για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την πρώτη μέχρι την τελευταία κατοχή. Η προηγούμενη βδομάδα τελείωσε, ήταν μία καλή βδομάδα για εμάς, αλλά κάθε ματς στην Εuroleague είναι σημαντικό, ειδικά αν παίζεις στην έδρα σου».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Βαλένθια: «Η Βαλένθια δεν παίζει τόσο γρήγορα. Με τον Τζόουνς θέλει να κοντρολάρει το παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί τους παίκτες στη ρακέτα όπως ο Ίνγκλις, ο Ντέιβις. Αλλά επίσης έχουν Ισπανούς παίκτες που βοηθούν στο ριμπάουντ, είναι επιθετικοί και έχουν αυτοπεποίθηση και είναι κάτι καλό για την πεντάδα που βρίσκεται στο παρκέ».

Για τον κόσμο: «Νομίζω ότι όλοι διασκεδάζουν να είναι σε αυτό το γήπεδο και η ομάδα επίσης διασκεδάζει να παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο με τον έκτο παίκτη. Είναι σαν να παίζουμε με 6 παίκτες στο παρκέ. Το γήπεδο έχει καλό κόσμο και έτσι περιμένω και εύχομαι αύριο να έχει ακόμα περισσότερο κόσμο και μαζί με τους παίκτες που παίρνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση να πετύχουμε τους στόχους μας».