Λεσόρ: «Πρέπει να διορθώσω τα λάθη μου, μπορώ να βελτιωθώ πολύ»

Λεσόρ: «Πρέπει να διορθώσω τα λάθη μου, μπορώ να βελτιωθώ πολύ»

Ηλίας Λαλιώτης 17:42 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 14.08.2024

Ο Ματίας Λεσόρ έδειξε διάθεση αυτοκριτικής μιλώντας στη media day του Παναθηναϊκού ενόψει της αναμέτρησης με την Βίρτους Μπολόνια για την 9η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα της Ζαλγκίρις για την 8η αγωνιστική της EuroLeague και πλέον αντιμετωπίζει την Παρασκευή την Βιρτους Μπολόνια (17/11, 21:15).

Ο Ματίας Λεσόρ εκπροσώπησε τους παίκτες του Τριφυλλιού στη media day πριν από την προπόνηση της Πέμπτης (16/11) και θέλησε να κάνει την αυτοκριτική του για τα 7 λάθη κόντρα στους Λιθουανούς, ενώ τόνισε τα κλειδιά για την αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος σέντερ:

Για τη νίκη επί της Ζαλγκίρις: «Είναι καλή νίκη, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, βλέποντας ένα παιχνίδι τη φορά».

Για το αν η Βίρτους Μπολόνια είναι πιο επικίνδυνη από τους Λιθουανούς: «Έτσι πιστεύω, ναι. Βασικά, η Βίρτους είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Euroleague. Είναι ίσως η ομάδα που κανείς δεν περίμενε να δει εκεί, η έκπληξη στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν. Παίζει πολύ καλό μπάσκετ, έχει τον Σενγκέλια τον οποίον θα πρέπει να περιορίσουμε. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την νίκη».

Για αυτά που πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός: «Δεν ξέρω για τον Παναθηναϊκό, αλλά εγώ πρέπει να διορθώσω τα λάθη μου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να φτιάξω προσωπικά. Τώρα, μιλώντας πιο σοβαρά, πρέπει να είμαστε οι εαυτοί μας. Να είμαστε επιθετικοί, να χρησιμοποιούμε τη δύναμή μας στην επίθεση, να παίζουμε έξυπνα, να παίρνουμε τα ριμπάουντ. Τα ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα κυριαρχήσουμε εκεί. Αυτό θα είναι το "κλειδί". Ακούγεται απλό, αλλά θα είναι πολύ βασικό να προστατέψουμε τα ριμπάουντ και τη ρακέτα μας. Αυτά πρέπει να κάνεις για να κερδίζεις, σε συνδυασμό με το να αποφεύγεις τα ανόητα λάθη».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοσή του: «Μπορώ να τα πάω πολύ καλύτερα. Προσπαθώ να βελτιωθώ και εγώ, να βρω τον εαυτό μου και τον τρόπο να παίζω καλύτερα με τους συμπαίκτες μου. Είναι μια νέα ομάδα, κάθε ματς είναι διαφορετικό. Όπως είπα, μπορώ να τα πάω πολύ καλύτερα σε σχέση με τώρα».