Ήττα από τη Φενέρ με τρομερή αστοχία - Έλαμψαν Χουάντσο και Λεσόρ στο ντεμπούτο τους (vids+stats)

Ματίας Λεσόρ

i

© Intime

Ήττα από τη Φενέρ με τρομερή αστοχία - Έλαμψαν Χουάντσο και Λεσόρ στο ντεμπούτο τους (vids+stats)

Ηλίας Λαλιώτης 18:59 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» τα καλάθια με 2/22 τρίποντα και μοιραία ηττήθηκε με 79-66 από τη Φενέρμπαχτσε στο Nick Galis Tournament, ωστόσο κρατάει το εντυπωσιακό ντεμπούτο των Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ματίας Λεσόρ

Το πρώτο δυνατό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, επιπέδου EuroLeague, έδωσε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα του Σαββάτου (16/9) στη Ρόδο. Στο πλαίσιο του Nick Galis Tournament, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε, με τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ματίας Λεσόρ, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου και Δημήτρη Μωραΐτη να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους.

Οι «πράσινοι» με απελπιστική αστοχία από την περιφέρεια (2/22 τρίποντα) ηττήθηκε 66-79 από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, όπου είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σερτάκ Σανλί, που πέτυχε 21 πόντους. Ωστόσο, αυτό που κρατάει το Τριφύλλι είναι το εξαιρετικό ντεμπούτο των Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ, οι οποίοι είχαν 19 και 17 πόντους, αντίστοιχα, αλλά και η καλή ανά διαστήματα άμυνα.

17:49 - 16.09.2023

Το πρώτο καλάθι του Χουάντσο με την φανέλα του Παναθηναϊκού

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σημείωσε τους πρώτους του πόντους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ευστοχώντας σε ένα σουτ εκτός ισορροπίας απέναντι στη Φενέρ.

Αστοχία, χαμηλό σκορ, αλλά και καλή άμυνα

Ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε και πάλι τους Σλούκα και Γκραντ δίδυμο στα γκαρντ, έχοντας και την απουσία του Λούκας Βιλντόζα λόγω τραυματισμού, στο ξεκίνημα του αγώνα μαζί με τους Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Μπαλτσερόφσκι. Οι «πράσινοι» επιχείρησαν να σημαδέψουν στο ξεκίνημα του αγώνα τα πλεονεκτήματα που τους έδινε η άμυνα της Φενέρ και με δύο διαδοχικά καλάθια του Λεσόρ προηγήθηκαν 12-11 τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

17:53 - 16.09.2023

Διαδοχικά καλάθια για τον Ματίας Λεσόρ!

Ο Ματίας Λεσόρ βρήκε λύσεις κόντρα στην άμυνα της Φενέρ.

Η έξοδος του Σλούκα για να πάρει ανάσες, σε συνδυασμό με την αύξηση της πίεσης από την άμυνα της Φενέρ, όμως, άφησε τον Παναθηναϊκό χωρίς σκορ μέχρι το τέλος της περιόδου (12-15). Η δυστοκία του Τριφυλλιού συνεχίστηκε και με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Αταμάν να μένει συνολικά για περίπου 10 λεπτά (!) στο ματς χωρίς σκορ... Η αστοχία από την περιφέρεια ήταν χαρακτηριστική, με μόλις 1/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο (από τον Γκριγκόνις στο 4ο λεπτό του ματς) και 5 ασίστ στο ίδιο διάστημα, με την Φενέρ να ανεβάζει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο 16-27 στο 18'.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως λειτούργησε πολύ καλά αμυντικά σε αυτό το διάστημα και στο τελευταίο δίλεπτο με τον Καλαϊτζάκη να δίνει λύσεις με πίεση στην μπάλα, έκλεψε μπάλες και βρήκε σκορ στον αιφνιδιασμό, μειώνοντας στο καλάθι με τον Γκραντ στην εκπνοή (27-29).

Ερναγκόμεθ, Λεσόρ και... Σανλί έκαναν τη διαφορά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αταμάν να ρίχνει στο παρκέ τους Σλούκα, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ, ένα σχήμα που δούλεψε πολύ καλύτερα επιθετικά, καθώς το Τριφύλλι είχε 12 πόντους σε 5 λεπτά και προηγήθηκε ξανά μετά από ώρα με 39-37. Σε εκείνο το σημείο ο τραυματισμός του Παπαγιάννη, αλλά και η έξοδος του Σλούκα για να πάρει ανάσες είχαν ως συνέπεια να πέσει ο ρυθμός και για ένα 3λεπτο να μην υπάρχει σκορ από καμία ομάδα. Στο τελευταίο δίλεπτο, ωστόσο, ο Σανλί «χτύπησε» μέσα από το pick n' roll και με σερί πόντους έδωσε αέρα στη Φενέρ στο τέλος της περιόδου (41-46).

18:52 - 16.09.2023

Ο Λεσόρ σκόραρε, έδωσε προβάδισμα στο «Τριφύλλι» και ξέσπασε

Ο Ματίας Λεσόρ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό και το πανηγύρισε.

Άλλα δύο εύστοχα τρίποντα του Τούρκου σέντερ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έδωσαν διψήφιο προβάδισμα στη Φενέρ (44-54), ενώ ταυτόχρονα έκανε πολύ καλή δουλειά αμυντικά και πάνω στον Λεσόρ, ο οποίος μέχρι να τραυματιστεί ο Παπαγιάννης μετρούσε 9 πόντους, αλλά έμεινε σε αυτούς για μεγάλο διάστημα και μέχρι να ξαναμπεί ο Μότλεϊ στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και στο -17 (50-67), με τον Σανλί να κάνει πάρτι και τις επιλογές στην επίθεση να είναι κάκιστες, με τον Εργκίν Αταμάν να εκνευρίζεται αρκετά και να πετάει κι ένα μπουκάλι με νερό.

18:58 - 16.09.2023

Μεγάλη στιγμή στη Ρόδο: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποθέωσε τον υποβασταζόμενο Παπαγιάννη

Ο Γιώργος Παπαγιάννης τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι της Φενέρ με τον Παναθηναϊκό και ο κόσμος της πρώην ομάδας του του χάρισε ένα θερμό χειροκρότημα.

Δεκάλεπτα: 12-15, 27-29, 41-46, 66-79

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Γκάι, Σλούκας 8 (4 ασίστ), Γκραντ 6, Γκριγκόνις 12 (1), Λεσόρ 17, Μπαλτσερόφσκι 4, Μήτογλου, Μωραΐτης, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ 19 (1)

Φενέρμπαχτσε: Μότλεϊ 8, Χαζέρ, Ουίλμπεκιν 8, Σανλί 21, Παπαγιάννης 7, Μαχμούτογλου, Μπιμπέροβιτς, Πιερ 6, Ντόρσεϊ 3, Καλάθης 7, Μάνταρ 10, Σεστίνα 9.