Ο Μπαλτσερόφσκι εντυπωσίασε τον Αταμάν - Τα highlights του Πολωνού κόντρα στην Τουρκία

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι

i

© FIBA

Ο Μπαλτσερόφσκι εντυπωσίασε τον Αταμάν - Τα highlights του Πολωνού κόντρα στην Τουρκία

Ηλίας Λαλιώτης 12:45 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 14.08.2024

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Όλεκ Μπαλτσερόφσκι κόντρα στην Τουρκία του Εργκίν Αταμάν και τα στοιχεία που φέρνει στον Παναθηναϊκό.

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι βρίσκεται στην προετοιμασία της εθνικής Πολωνίας, ενόψει του Προ-Ολυμπιακού τουρνουά (12-20 Αυγούστου) και αποτελεί έναν από τους παίκτες που θα στηριχθεί η προσπάθεια εξασφάλισης του εισιτηρίου για τη μεγάλη διοργάνωση στο Παρίσι, το καλοκαίρι του 2024.

Οι Πολωνοί θα είναι γηπεδούχοι, καθώς οι αγώνες θα γίνουν στο Γκλίβιτσε, όπου θα διεξαχθούν επίσης οι ημιτελικοί και ο τελικός του Προ-Ολυμπιακού, με τον νικητή να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.

Αντίπαλοι στον όμιλο της Πολωνίας θα είναι η Ουγγαρία (13 Αυγούστου), η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (14/8) και η Πορτογαλία (16/8). Στον δεύτερο όμιλο στην Εσθονία θα παίξουν οι οικοδεσπότες με τη Τσεχία, το Ισραήλ και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Μπαλτσερόφσκι ήρθε ως η τελευταία -μέχρι τώρα- φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, ως προσωπική επιλογή του Εργκίν Αταμάν από την Γκραν Κανάρια, με αρκετό κόσμο να μη γνωρίζει καλά τον 22χρονο σέντερ και να διατηρεί επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο νεαρός «γίγαντας», ωστόσο, φροντίζει πριν καλά-καλά φορέσει την πράσινη φανέλα να τις διαλύσει και να αυξάνει τις προσδοκίες και την ανυπομονησία των φιλάθλων να τον δουν στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι εμφανίσεις του με την Πολωνία είναι εντυπωσιακές και ήδη αποτελεί μία από τις βασικές λύσεις σε μια αλλαγμένη ομάδα, με αρκετές απουσίες παικτών που έλαμψαν στο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Κόντρα στην Τουρκία του Εργκίν Αταμάν και απέναντι στο αστέρι του NBA, Αλπερέν Σενγκούν, αλλά και τον μπαρουτοκαπνισμένο πλέον στην Ευρωλίγκα Σερτάκ Σανλί, ο Μπαλτσερόφσκι έλαμψε ξανά. Έχοντας ίσως και έξτρα κίνητρο να δείξει την αξία του και να δικαιώσει τον προπονητή του στον Παναθηναϊκό, ήταν εντυπωσιακός.

Σημείωσε 24 πόντους με 5/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 5/7 βολές, ενώ είχε επίσης 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Κυρίως με τον τρόπο παιχνιδιού του έδειξε πως είναι πράγματι ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ που μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και να αποτελέσει το «μυστικό όπλο» του Τριφυλλιού στη γραμμή των ψηλών.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα σχετικά βίντεο σκόραρε με step back τρίποντο, ενώ βάζει με εντυπωσιακή άνεση την μπάλα στο παρκέ. Είναι ο ιδανικός σέντερ για να ανοίξει το γήπεδο και να εξυπηρετήσει το πλάνο του Αταμάν, ενώ οι κινήσεις του στο χαμηλό post είναι ελαστικές και αποτελεσματικές.