Από που θα έρθουν οι... τέσσερις που προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Τι ψάχνει ο Παναθηναϊκός στην αγορά του ΝΒΑ (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

i

© Intime

Από που θα έρθουν οι... τέσσερις που προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Τι ψάχνει ο Παναθηναϊκός στην αγορά του ΝΒΑ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:42 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.08.2024

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σύντομα θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θύμισε πως αυτός θα είναι η όγδοη μεταγραφή, αλλά θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις - Μία για κάθε θέση, πέραν αυτή του πόιντ γκαρντ και η αμερικάνικη αγορά βρίσκεται στο επίκεντρο του κόουτς Αταμάν.

Όταν το μεσημέρι της Τρίτης (11/7) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ουσιαστικά ανακοίνωσε με τον τρόπο του -και συγκεκριμένα με μία σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα- την προσθήκη του Ιωάννη Παπαπέτρου, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη... λεζάντα της ανάρτησης. Διότι, κάτω από τη φωτογραφία με τις οκτώ μεταγραφές του Παναθηναϊκού, συμπεριλαμβανομένου και του 29χρονου Έλληνα φόργουορντ, υπήρξε η ενημέρωση πως θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις προσθήκες! 

Και ναι μεν η επαναφορά του Παπαπέτρου στο ρόστερ των «πρασίνων» αφορά μία δυναμική κίνηση που εκτός των άλλων ενισχύει τον ήδη πλούσιο ελληνικό κορμό της ομάδας, ήταν μία κίνηση που δεν προκαλεί... εντύπωση, καθώς πιο πολύ αναμενόμενη ήταν παρά «εκκωφαντική». Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στους... επόμενους τέσσερις που ανέφερε και ο ιδιοκτήτης του συλλόγου. Προφανώς και δεν αναφερόμαστε σε ένα μυστικό, αλλά σε μία γνωστή κατάσταση, αφού ο κόουτς Εργκίν Αταμάν έχει εστιάσει και έχει προσεγγίσει συγκεκριμένους στόχους για συγκεκριμένες θέσεις. 

Μετά την μεταγραφή της δεκαετίας, δηλαδή αυτής του Κώστα Σλούκα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο τον καλοκαιρινό του πήχη, αλλά δεν έχει σκοπό να περιορίσει τη δράση του. Μετά τον τέως γκαρντ του Ολυμπιακού και μετά τις μεταγραφές που έχουν προηγηθεί αυτού (Βιλντόζα, Λεσόρ, Κ. Αντετοκούνμπο, Τζ. Γκραντ, Μήτογλου, Μωραΐτη) και αυτή που έπεται (Παπαπέτρου), οι στόχοι πλέον είναι προς το παρόν ασαφείς όσον αφορά στα ονόματα που απασχολούν και έχουν να κάνουν με ενίσχυση σε όλες τις θέσεις πέραν από αυτή του πόιντ γκαρντ. 

Αυτό που απασχολεί πιο έντονα τον κόουτς Εργκίν Αταμάν αυτή τη στιγμή, είναι η αμερικάνικη αγορά. Όχι Αμερικανών που παίζουν στην Ευρώπη (ειδικά μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Φενέρμπαχτσε), αλλά με παίκτες που είτε έχουν μείνει ελεύθεροι από το ΝΒΑ, είτε δοκιμάζονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και δεν βρίσκουν ένα εγγυημένο συμβόλαιο στον «μαγικό πλανήτη». 

Έχουν προταθεί αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν έχει προκύψει κάποια τόσο ισχυρή που θα κάνει τον Παναθηναϊκό να κινηθεί άμεσα. Τα χαρακτηριστικά αυτού του παίκτη -που τον αναζητούν- θα είναι η έφεση στο σκοράρισμα και το αξιόπιστο μακρινό σουτ. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο «κενά» στις θέσεις των φόργουορντ και εκεί μπορεί να γίνει μία ακόμα... φαντασμαγορική κίνηση. Άλλωστε, απ' ότι φάνηκε οι «πράσινοι» δεν σκέφτηκαν απλώς τον Νίκολα Μίροτιτς, αλλά τον πίεσαν ασφυκτικά για να τον αποκτήσουν. Η υπόθεσή του χάνεται, αφού εκτός της στενής επαφής του με τη Μιλάνο και το κυνήγι της Μονακό, ο παίκτης έχει απορρίψει ως χώρα προορισμού την Ελλάδα (συνολικά), ενώ δεν είναι καν ελεύθερος ακόμα. Δεν έχει ξεμπλέξει με τη Μπαρτσελόνα, αν και όλα δείχνουν πως σύντομα θα γραφτούν οι τίτλοι τέλους της πορείας του στη Βαρκελώνη. 

Τα δεδομένα με Καλάθη και Φενέρ - Ψάχνει ήδη αντικαταστάτη ο Ιτούδης και έχει στο μυαλό του δύο ονόματα (vids)
EUROLEAGUE

12:09 - 11.07.2023

Τα δεδομένα με Καλάθη και Φενέρ - Ψάχνει ήδη αντικαταστάτη ο Ιτούδης και έχει στο μυαλό του δύο ονόματα (vids)

H Φενέρμπαχτσε φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αποδεσμεύσει τον Νικ Καλάθη και όταν συμβεί αυτό ο Ελληνοαμερικάνος γκαρντ θα μπει στις λίστες όλων των ομάδων που ενδιαφέρονται για έναν ποιοτικό γκαρντ - Ο κόουτς Ιτούδης σκέφτεται να τον αντικαταστήσει με τον Ραούλ Νέτο ή τον Κέβιν Πάνγκος.

Δεσμευμένος με συμβόλαιο είναι και ο Μάριο Χεζόνια με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που η δική του περίπτωση δεν έχει σχέση με του Μίροτιτς. Διότι, ο Κροάτης δεν είναι λίγο πριν την έξοδό του από τη Βασίλισσα. Τουναντίον! Αν όμως, αλλάξει το κλίμα και αποδεσμευτεί και αναζητήσει αλλού το μέλλον του, τότε ιδανικά ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του. Αν όχι, τότε η αμερικάνικη αγορά του ΝΒΑ, ίσως προσφέρει και σε αυτή τη θέση (όπως και στου σούτινγκ γκαρντ) μία επιλογή. 

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τέλος, υπάρχει και η προσθήκη του back up σέντερ. Αυτή όμως, πιθανότατα θα είναι η τελευταία κίνηση. Κυρίως γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση με τον Γιώργο Παπαγιάννη, ενώ η παρουσία του Ματίας Λεσόρ και του Κώστα Αντετοκούνμπο προσφέρει μία ασφάλεια και καμία ανάγκη για βιασύνη.