Προτεραιότητα ο γκαρντ στον Παναθηναϊκό - Άμεσα οι εξελίξεις

Ο Εργκίν Αταμάν

i

© Intime

Προτεραιότητα ο γκαρντ στον Παναθηναϊκό - Άμεσα οι εξελίξεις

Ηλίας Λαλιώτης 23:36 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 14.08.2024

Συνεχείς επαφές και συζητήσεις με τους στόχους που έχει ξεχωρίσει ο Εργκίν Αταμάν από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε NBA και Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με την πιο έντονη μεταγραφική δραστηριότητα μέχρι στιγμής στη EuroLeague. Οι Πράσινοι έχουν ήδη ανακοινώσει τέσσερις σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, δύο πρώτης γραμμής (Λούκα Βιλντόζα και Ματίας Λεσόρ) και δύο για την ενίσχυση του ελληνικού κορμού (Κώστας Αντετοκούνμπο και Δημήτρης Μωραΐτης). 

Φυσικά, δεν σταματούν εδώ, μιας και υπάρχει δεδομένη ανάγκη για ακόμα περισσότερες προσθήκες στο ρόστερ που θα διαχειριστεί ο Εργκίν Αταμάν, με στόχο να το επαναφέρει στις ομάδες που θα ανταγωνιστούν για την κορυφή της Ευρώπης. 

Ευρώπη τέλος για τον Έξουμ, επιστρέφει στο ΝΒΑ (vids)
NBA

08:49 - 02.07.2023

Ευρώπη τέλος για τον Έξουμ, επιστρέφει στο ΝΒΑ (vids)

Η Παρτίζαν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελαν να τον κρατήσουν στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός τον διεκδικούσε, αλλά τελικά ο Ντάντε Έξουμ μετά από δύο σεζόν στην Euroleague επιστρέφει στο ΝΒΑ και θα γίνει συμπαίκτης των Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ στους Ντάλας Μάβερικς.

Το βάρος από την προηγούμενη εβδομάδα έχει πέσει στην απόκτηση δύο γκαρντ. Αρχικά, ενός σκόρερ που θα ξεκινάει στο "2" κι εν συνεχεία ενός combo guard που θα ξεκινάει από το "1". Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, μιας και ο Κέβιν Πάντερ αρχικά συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα κι εν τέλει επέλεξε να μείνει στην Παρτιζάν, ενώ εν συνεχεία οι σειρήνες του NBA «τράβηξαν» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και τον Ντάντε Έξουμ, ο οποίος ήταν ψηλά στη λίστα του Αταμάν. 

Εργκίν Αταμάν και Σάνι Μπετσίροβιτς

Βέβαια, στο Τριφύλλι δεν υπάρχει κανείς απολύτος πανικός. Εξαρχής γνώριζαν πως η αγορά είναι περιορισμένη, ωστόσο εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και όπως είχε πει και ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής πρόσφατα, υπάρχει και το μπάτζετ για να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές. Μπορεί να επικρατεί σιγή ασυρμάτου το τελευταίο διήμερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στο Τριφύλλι έκαναν... διακοπές το Σαββατοκύριακο. 

H Ρεάλ αν χάσει τον Ταβάρες θα τα δώσει όλα για τον Ερνανγκόμεθ (vid)
EUROLEAGUE

12:37 - 02.07.2023

H Ρεάλ αν χάσει τον Ταβάρες θα τα δώσει όλα για τον Ερνανγκόμεθ (vid)

To ενδεχόμενο επιστροφή του Έντι Ταβάρες στο ΝΒΑ πιέζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αν χάσει τον... πυλώνα της έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να πάρει τον Βίλι Eρνανγκόμεθ. O Iσπανός σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και αποτελεί στόχο του Παναθηναϊκού.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αντίθετα, υπήρχαν συνεχείς επαφές και συζητήσεις και το βάρος φαίνεται πως έχει πέσει στην απόκτηση τουλάχιστον ενός γκαρντ το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν αποκλείεται να κρύβονται και εκπλήξεις κάτω από αυτό το πέπλο μυστικότητας που επικρατεί, ωστόσο, η εβδομάδα που ξεκινάει, αναμένεται να είναι άκρως διαφωτιστική.