Παρελθόν και ο Γκουντάιτις - Τον αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις

Παρελθόν και ο Γκουντάιτις - Τον αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός

Ηλίας Λαλιώτης 16:06 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 14.08.2024

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τον Παναθηναϊκό, με την ΚΑΕ να λέει «αντίο» και επίσημα στον Αρτούρας Γκουντάιτις.

Η πόρτα της εξόδου έχει ανοίξει για τα καλά στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν μία ακόμα αποχώρηση ξένου παίκτη μετά από αυτές των Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερς και Ντέρικ Ουίλιαμς.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος δεν θα συνεχίσει -όπως ήταν ήδη γνωστό- την καριέρα του στο Τριφύλλι, με την ΚΑΕ να τον αποχαιρετά μέσω των social media. 

Ο Λιθουανός σέντερ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Euroleague μέτρησε 8,6 πόντους και 4,7 ριμπάουντ, έχοντας γενικότερα καλή παρουσία τη φετινή σεζόν.

Θα ακολουθήσουν ανάλογες ανακοινώσεις για τους Ματέους Πονίτκα και Λευτέρη Μποχωρίδη, των οποίων τα συμβόλαια έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal παρελθόν θα αποτελέσει και ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Προς την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Αγραβάνης
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:25 - 24.06.2023

Προς την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Αγραβάνης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal ο Παναθηναϊκός δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο του Δημήτρη Αγραβάνη, μετά τις εισηγήσεις του Εργκίν Αταμάν και την επιστροφή του Νίκου Χουγκάζ.

Ανάλογη αναμένεται να είναι η... μοίρα και των Μάριους Γκριγκόνις και Ματ Τόμας, οι οποίοι ωστόσο δεσμεύονται με συμβόλαιο και οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν το επόμενο διάστημα.

Ήρθε ο Αταμάν, «τρέχει» για γκαρντ

Σλούκας και Αταμάν μαζί στο «Ελ.Βενιζέλος»

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός έχει εστιάσει και στη μεταγραφική του ενίσχυση, μιας και υπάρχει δεδομένη ανάγκη για ακόμα περισσότερες προσθήκες στο ρόστερ που θα διαχειριστεί ο Εργκίν Αταμάν, με στόχο να το επαναφέρει στις ομάδες που θα ανταγωνιστούν για την κορυφή της Ευρώπης.

Το βάρος από την προηγούμενη εβδομάδα έχει πέσει στην απόκτηση δύο γκαρντ. Αρχικά, ενός σκόρερ που θα ξεκινάει στο "2" κι εν συνεχεία ενός combo guard που θα ξεκινάει από το "1". Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, μιας και ο Κέβιν Πάντερ αρχικά συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα κι εν τέλει επέλεξε να μείνει στην Παρτιζάν, ενώ εν συνεχεία οι σειρήνες του NBA «τράβηξαν» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και τον Ντάντε Έξουμ, ο οποίος ήταν ψηλά στη λίστα του Αταμάν.

Βέβαια, στο Τριφύλλι δεν υπάρχει κανείς απολύτος πανικός. Εξαρχής γνώριζαν πως η αγορά είναι περιορισμένη, ωστόσο εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν και όπως είχε πει και ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής πρόσφατα, υπάρχει και το μπάτζετ για να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές.

Αντίθετα, υπήρχαν συνεχείς επαφές και συζητήσεις και το βάρος φαίνεται πως έχει πέσει στην απόκτηση τουλάχιστον ενός γκαρντ το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν αποκλείεται να κρύβονται και εκπλήξεις κάτω από αυτό το πέπλο μυστικότητας που επικρατεί, ωστόσο, η εβδομάδα που ξεκινάει, αναμένεται να είναι άκρως διαφωτιστική, με τον Εργκίν Αταμάν να επιστρέφει στη χώρα μας τη Δευτέρα (3/7) για να συναντηθεί από κοντά με τον Σάνι Μπετσίροβιτς και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ώστε να «τρέξουν» τις εξελίξεις.