Δύο πρωτοκλασάτα γκαρντ και… Γκραντ - Η πορεία που χάραξε ο Αταμάν για τον Παναθηναϊκό

O Εργκίν Αταμάν

Δύο πρωτοκλασάτα γκαρντ και… Γκραντ - Η πορεία που χάραξε ο Αταμάν για τον Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 00:00 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 05.07.2023

Ο Εργκίν Αταμάν ήρθε στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και έδωσε τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός για τις επόμενες μεταγραφικές του κινήσεις.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες περίπου μία πολύ μεγαλεπήβολη προσπάθεια άμεσης επιστροφής του στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθεσε ξεκάθαρο στόχο δημιουργίας μιας ομάδας που θα ανταγωνιστεί τις κορυφαίες για να βρεθεί στο Final Four και να κατακτήσει ξανά τίτλους.

Αυτό το εγχείρημα, βέβαια, απαιτούσε μια ολική αναδόμηση του ρόστερ και χτίσιμο από την αρχή, το οποίο ποτέ δεν είναι εύκολο. Ακόμα κι αν διαθέτεις ένα μπάτζετ ικανό να προσελκύσει τους κορυφαίους παίκτες. Η προηγούμενη τριετία ήταν πολύ δύσκολη για την κορυφαία ελληνική ομάδα στην ιστορία της EuroLeague και την έφερε αρκετά βήματα πίσω από τους αντιπάλους της.

Ωστόσο, ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και παρά τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί στον Παναθηναϊκό είναι έτοιμοι να κάνουν κι άλλα, ακόμα μεγαλύτερα. Ήδη το «τριφύλλι» έχει προχωρήσει σε 4 πολύ σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ του (Βιλντόζα, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο και Μωραΐτης) και πλέον είναι έτοιμο να δώσει συνέχεια.

Σλούκας και Αταμάν μαζί στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ο Εργκίν Αταμάν επέστρεψε στην Ελλάδα την Δευτέρα (3/7) και είχε συνάντησει με τους ανθρώπους του συλλόγου, αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν τις μέχρι τώρα εξελίξεις στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, αλλά και για να χαράξουν πορεία για το πώς θα κινηθούν οι «πράσινοι» από εδώ και στο εξής.

Κι αυτό έγινε… Η προτεραιότητα παραμένει η απόκτηση δύο γκαρντ. Έχοντας ήδη προσθέσει στο ρόστερ τον Λούκα Βιλντόζα, ο Τούρκος προπονητής επιθυμεί να βάλει στη μηχανή της ομάδας του δύο ακόμα πρωτοκλασάτους γκαρντ. Δύο παίκτες πρώτης γραμμής με εμπειρία και επιθετικό χάρισμα. Ενός σκόρερ στη θέση «2» και ενός combo που θα ξεκινάει από το «1».

Παράλληλα, ο Εργκίν Αταμάν έδωσε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και μια λίστα με επιλογές παικτών που ξέρει ο ίδιος πολύ καλά από την αγορά της Τουρκίας. Μέσα σε αυτή είναι και ο Τζέριαν Γκραντ, ο MVP του περσινού Eurocup με την Τουρκ Τέλεκομ, η οποία τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, με τον πρώην παίκτη του Προμηθέα να την οδηγεί.

Όπως αποκάλυψε το Sportal, ο 31χρονος άσος είναι μια από τις πρώτες επιλογές του Τούρκου προπονητή για μια έξτρα λύση στα γκαρντ, πίσω από τους τρεις πρώτης γραμμής που θα έχει στη διάθεσή του, με δεδομένο ότι τόσο ο ίδιος, όσο ακόμα περισσότερο ο Βιλντόζα, «πατάνε» και στο «2».

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός δεν θα βιαστεί για τις υπόλοιπες επιλογές. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο Μάριο Χεζόνια είναι πρώτος στόχος για τα φόργουορντ, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να βρει την άκρη για να μείνει ελεύθερος με τη Ρεάλ Μαδρίτης (ήδη έχει κάνει τις πρώτες επαφές), ενώ στη θέση του σέντερ εξετάζονται χωρίς πίεση διάφορες επιλογές (όπως του Βίλι Ερνανγκόμεθ αν αποφασίσει να γυρίσει στην Ευρώπη) που θα κάνουν τη διαφορά, από τη στιγμή που η περίπτωση ανανέωσης του Γιώργου Παπαγιάννη όλο και εξασθενεί.