Με «θωρηκτά» Λεσόρ και Μήτογλου ο Παναθηναϊκός «ισοπέδωσε» την Μπασκόνια, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Με «θωρηκτά» Λεσόρ και Μήτογλου ο Παναθηναϊκός «ισοπέδωσε» την Μπασκόνια, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ηλίας Λαλιώτης 23:10 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 14.08.2024

Ματίας Λεσόρ και Ντίνος Μήτογλου έκαναν πάρτι κόντρα στην ελλιπέστατη Μπασκόνια και ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή EuroLeague (95-81), πριν το ντέρμπι της Basket League με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του τη διαβολοβδομάδα των δύο ηττών και επέστρεψε στις νίκες. Δεν άφησε την ευκαιρία κόντρα στην ελλιπέστατη Μπασκόνια των 8 παικτών να πάει χαμένη και με τρομερή παραγωγικότητα στην επίθεση επικράτησε 95-81 και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι της Δευτέρας (30/10, 20:15) κόντρα στον Ολυμπιακό για τη Basket League. 

Ματίας Λεσόρ και Ντίνος Μήτογλου «κατάπιαν» τους Βάσκους με εντυπωσιακή εμφάνιση και 23 πόντους, έκαστος, ενώ ο Σλούκας καθοδήγησε την ομάδα του δημιουργικά, με τον Γκραντ να δίνει μεγαλύτερη συνοχή αμυντικά όσο βρισκόταν στο παρκέ (+24 με αυτόν στην πεντάδα οι «πράσινοι»). Πολύ καλή παρουσία και από τον Κάιλ Γκάι (13 πόντοι με 2/4 τρίποντα και καλές συνεργασίες στο πικ εν ρολ με τους ψηλούς). 

Η Μπασκόνια πάλεψε το παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα με οκτώ παίκτες, αλλά στο τέλος ξέμεινε από ενέργεια και κατέρρευσε. Ο Μάρκους Χάουαρντ μέτρησε 22 πόντους (14 στο πρώτο μέρος), με τον Βάνια Μαρίνκοβιτς να προσθέτει 17 πόντους.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος επιβραβεύτηκε για τις προηγούμενες καλές του εμφανίσεις, αλλά και τους Σλούκα, Βιλντόζα, Γκριγκόνις και Ερνανγκόμεθ.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία με αυτό το σχήμα, έβγαλε ελεύθερα σουτ, αλλά τα έχασε με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να πάρει εξ αρχής το προβάδισμα. Με τον Σλούκα να ηγείται επιθετικά και να έχει την «ευθύνη» για 10 από τους πρώτους 13 πόντους της ομάδας του (7 δικούς του και 3 από ασίστ), οι «πράσινοι» είχαν επαφή με το σκορ (13-13 στο 6'). Κάποια εύκολα λάθη έδωσαν «αέρα» 5 πόντων στους φιλοξενούμενους (17-22 στο 8'), αλλά ένα τρίποντο του Γκάι στο τέος του δεκαλέπτου ολοκλήρωσε ένα σερί 7-0 και έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (24-22).

01:16 - 27.10.2023

🏀Sportal Euroleague Show: «Πάρτι» του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές και τώρα... Παναθηναϊκός - Όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ με το σχόλιο του Χρήστου Μαρμαρινού

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές και.. η Euroleague είναι στο Sportal! Χριστίνα Βραχάλη και Κώστας Σωτηρίου στο στούντιο, ο Αχιλλέας Μαυροδόντης στο ΣΕΦ και η εκπομπή Sportal Euroleague Show έρχεται με όλο το ρεπορτάζ από τα αποδυτήρια, δηλώσεις των πρωταγωνιστών και φυσικά όλο τον απόηχο της νίκης των «ερυθρολεύκων» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής, ο Χρήστος Μαρμαρινός.

Με την μπάλα να «ακουμπάει» με συνέπεια στον Λεσόρ, το Τριφύλλι απέκτησε συνέπεια επιθετικά, αλλά αμυντικά η ρακέτα έμοιαζε με... αφύλακτη διάβαση σε αρκετές περιπτώσεις. Με τον Μήτογλου να συμπληρώνει τον Γάλλο σέντερ, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +7 (39-32), αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και η μη αντιμετώπιση του Χάουαρντ επέτρεψαν στην Μπασκόνια να επιστρέψει ξανά (45-43). Ένα τρίποντο του Γκριγκόνις, ωστόσο, ήταν αυτό που ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο (48-43).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Γκραντ και Γκάι στα γκαρντ και ξεκάθαρο σημάδεμα του Χάουαρντ στην άμυνα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα 9 πόντων (57-48). Οι πρώτες αλλαγές από τον πάγκο είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η συγκέντρωση αμυντικά και τη Μπασκόνια να επιστρέφει για μια ακόμα φορά (63-63 στο 29'). Ο Λεσόρ επέστρεψε στο παρκέ και μαζί και το πράσινο προβάδισμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (70-66).

Με την ελλιπέστατη front line της Μπασκόνια να έχει κουραστεί, ο Γάλλος σέντερ μαζί με τον Μήτογλου άρχισαν να κάνουν πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα και εκτόξευσαν για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και έβαλαν τις βάσεις για να έρθει η δεύτερη φετινή νίκη στην EuroLeague.

MVP

Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ επέστρεψε στις κυριαρχικές εμφανίσεις με ένα μεγαλοπρεπέστατο double-double (23 πόντους, 14 ριμπάουντ), καθώς Κότσαρ και Κοστέλο δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να τον περιορίσουν.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Στο πλευρό του Λεσόρ έκανε εξαιρετική δουλειά και ο Ντίνος Μήτογλου (23 πόντοι), ο οποίος με συνεχόμενους δικούς του πόντους στην τέταρτη περίοδο έστειλε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και «καθάρισε» τη δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή EuroLeague.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Βαρκελώνη για το ματς με την Μπαρτσελόνα την άλλη Παρασκευή (3/11, 21:30), ενώ την ίδια μέρα (3/11, 21:30) η Μπασκόνια υποδέχεται την Παρτιζάν.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νταμίρ Γιαβόρ, Τόμισλαβ Χόρντοφ και Μαξίμ Μπουμπέρ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-22, 48-43, 70-66, 95-81

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα 3 (1), Γκάι 13 (2), Μπαλτσερόφσκι 2 (3 ριμπάουντ), Σλούκας 12 (1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Γκραντ 9 (1), Λεσόρ 23 (14 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 7 (1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 3 (1/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ), Μήτογλου 23 (7/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 λάθη)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Πεναρόγια): Χάουαρντ 22 (2/7 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη), Μάνιον 17 (2), Ραϊέστε 2, Σεντεκέρσκις 9 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μαρίνκοβιτς 17 (3), Μίλερ-ΜακΙντάιρ 2, Κότσαρ 8 (4 ριμπάουντ), Κοστέλο 4 (9 ριμπάουντ).