Παναθηναϊκός: Να γυρίσει τον διακόπτη κόντρα στην ντεφορμέ Φενέρμπαχτσε
i

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός/ ©Intime

Παναθηναϊκός: Να γυρίσει τον διακόπτη κόντρα στην ντεφορμέ Φενέρμπαχτσε

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:12 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 20.08.2024

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο ΟΑΚΑ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες στη Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί σήμερα το βράδυ (10/1, 21:30, Novasports Prime) την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «πράσινοι» θέλουν να βάλουν «στοπ» στο αρνητικό σερί πέντε ηττών που έχουν στη διοργάνωση. 

Πέντε διαδοχικές ήττες μετρά και η Φενέρμπαχτσε, η οποία βρίσκεται σε «κακό» φεγγάρι. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 6-11 και στις τρεις νίκες διαφορά από την οκτάδα. Η ομάδα του Νυτέγιαν Ράντονιτς προέρχονται από τις ήττες κόντρα σε Μπάγερν (84-68), Ολυμπιακό (71-95), Αναντολού Εφές (88-69), Μπαρτσελόνα (74-68) και Βαλένθια (94-91).

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα με ρεκόρ 10-7. Τον τελευταίο μήνα η Φενέρμπαχτσε δείχνει πως κάνει αγωνιστική... κοιλιά και μετρά πέντε συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση από Ζαλγκίρις (88-68), Βίρτους Μπολόνια (92-88), Παρτιζάν (72-73), Μπασκόνια (70-76) και Ολυμπιακό (94-67).

Στα αγωνιστικά, ο Ντέγιαν Ράντονιτς μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες των Ντουέιν Μπέικον και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Αμφίβολοι για το αποψινό ματς είναι ο Πάρις Λι, λόγω ενοχλήσεων στη δεξιά γάμπα και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Για την τουρκική ομάδα, θα απουσιάσουν για ακόμα έναν αγώνα οι Τόνι Τζεκίρι, Ισμέτ Άκπιναρ και Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, όπως και ο ανέτοιμος Νεμάνια Μπιέλιτσα.

«Μετά τα τελευταία ματς πρέπει να δείξουμε αντίδραση. Πρέπει να παίξουμε με πολλή ενέργεια, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα για 40 λεπτά. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε μια σταθερά καλή απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Φενέρ είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, διαθέτει ιδιαίτερα έμπειρους παίκτες. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ήταν εξαιρετικοί. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε αντίδραση, να δώσουμε τα πάντα στο παρκέ και να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε», δήλωσε για το ματς ο Ντέγιαν Ράντονιτς. 

Διαιτητές της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).