Τα «τέκνα» του... πλοιάρχου Γκραντ - Οι λόγοι που οδηγούν στην πρόωρη ανανέωση συμβολαίου

Τζέριαν Γκραντ και Κώστας Σλούκας

Τα «τέκνα» του... πλοιάρχου Γκραντ - Οι λόγοι που οδηγούν στην πρόωρη ανανέωση συμβολαίου

Ηλίας Λαλιώτης 09:52 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 25.11.2023

Ο Ιούλιος Βερν δεν είχε στο μυαλό του τον Τζέριαν Γκραντ όταν έγραφε το κλασικό μυθιστόρημα, αλλά τον είχε ο Εργκίν Αταμάν όταν έψαχνε τον παίκτη που θα φέρει ισορροπία στα γκαρντ και γι' αυτό ο Παναθηναϊκός AKTOR σπεύδει να τον «δέσει» στο ΟΑΚΑ μέχρι το 2026.

Μόλις 4,5 μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός AKTOR ανακοίνωνε τη μεταγραφή του Τζέριαν Γκραντ μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και ήδη ξεκίνησε τις επαφές με την πλευρά του Αμερικανού γκαρντ για πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του.

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος δεν υποδέχθηκε με ενθουσιασμό αυτή την κίνηση. Οι περισσότεροι θεωρούσαν πως ο -γνώριμος από το πέρασμά του στον Προμηθέα Πάτρας, αλλά και με μια σεζόν στην EuroLeague με την Αρμάνι Μιλάνο- 31χρονος άσος δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε για να σταθεί σε μια ομάδα που έχει σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή.

Σημασία όμως είχε η γνώμη των ανθρώπων που είχαν τον πρώτο λόγο και προφανώς ήξεραν καλύτερα. Και κυρίως του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος είχε δει για το τι είναι ικανός ο MVP του περσινού Eurocup με την Τουρκ Τέλεκομ και ήξερε τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα που θα έχτιζε.

Οι απαντήσεις του Τζέριαν Γκραντ δεν άργησαν να έρθουν εκεί που μετράει περισσότερο, μέσα στο παρκέ. Με πολύπλευρη συνεισφορά και στις δύο άκρες του γηπέδου εξελίχθηκε σε μια υπερπολύτιμη μονάδα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού AKTOR. Και τον τελευταίο μήνα έχει εκτοξευτεί με εμφανίσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ο Αμερικανός είναι ο μόνος παίκτης που έχει αγωνιστεί και στα 19 επίσημα παιχνίδια του Τριφυλλιού. 10 αγώνες για τη EuroLeague, 7 για τη Basket League και 2 για το Super Cup. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετράει 29:11 λεπτά συμμετοχής, μετρώντας 9,4 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1,1 λάθη. Στην Ελλάδα σε 26:03 λεπτά συμμετοχής έχει 7,43 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1,1 λάθη.

Μέσα στο Νοέμβριο, όμως, οι επιδόσεις του έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία. Ο Παναθηναϊκός μετράει 4 νίκες σε αυτό το διάστημα, κόντρα σε Άλμπα, Ζαλγκίρις, Βίρτους και Βαλένθια. Σε αυτά λοιπόν τα παιχνίδια έχει καταγράψει εντυπωσιακούς αριθμούς και ειδικά σε τρεις σημαντικές στατιστικές κατηγορίες που δείχνουν και την προσφορά του.

Ο Τζέριαν Γκραντ, λοιπόν, μετράει σε αυτά τα 4 ματς 37 πόντους (9,2 ανά ματς), 24 ασίστ (6 μ.ό.) και μόλις 3 λάθη! Μάλιστα, στα τελευταία τρία στο ΟΑΚΑ με Ζαλγκίρις, Βίρτους και Βαλένθια δεν έχει κάνει ούτε ένα λάθος, έχοντας και 15 ασίστ συνολικά!

Αυτοί οι λόγοι, μαζί με το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε μέλος του βασικού rotation της ομάδας, παρότι είναι από τους πλέον χαμηλόμισθους, οδηγούν τον Παναθηναϊκό AKTOR στην απόφαση να τον επιβραβεύσει με νέο συμβόλαιο, με καλύτερες αποδοχές, μέχρι το καλοκαίρι του 2026.