«Πρασινίζει» ο Σενγκέλια - Απομένει η αποδέσμευσή του από τη Βίρτους

Τόκο Σενγκέλια

i

© Euroleague

«Πρασινίζει» ο Σενγκέλια - Απομένει η αποδέσμευσή του από τη Βίρτους

Sportal newsroom 20:20 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 14.08.2024

Ο Τόκο Σενγκέλια προβάρει τα πράσινα, καθώς ουσιαστικά μόνο η λύση της συνεργασίας του με την Βίρτους απομένει ώστε να γίνει και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ολοένα και πιο κοντά στον Παναθηναϊκό είναι ο Τόκο Σενγκέλια.

Ο Γεωργιανός σταρ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Βίρτους Μπολόνια με μέσους όρους 9,3 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ, είναι πολύ κοντά στο να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού, με την υπόθεση να αναμένεται να τελειώσει σύντομα.

Τόκο Σενγκέλια © Euroleague

Ουσιαστικά το μόνο που απομένει είναι να αποδεσμευτεί από την Βίρτους Μπολόνια, ώστε να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Σενγκέλια είναι ένας πολύ δυναμικός πάουερ φόργουορντ με μπόι στα 206 εκατοστά, ένας παίκτη που έχει την ποιότητα, το ταλέντο, αλλά και την εμπειρία για να ανταποκριθεί στο επίπεδο που θέτει ο κόουτς Αταμάν και συνολικά η ομάδα. Αλώστε, πρόκειται για έναν πρωταγωνιστή στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τη Μπασκόνια, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022 πήγε Βίρτους, λίγο μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο τέλος της πρώτη σεζόν κατέκτησε το Eurocup με την ομάδα της Μπολόνια και πέρσι επέστρεψε στην Euroleague. H σεζόν του δεν πήγε πολύ καλά, κυρίως λόγω των συνεχόμενων μικροτραυματισμών, όμως οι μέσοι όροι του δεν ήταν κακοί. Παρόλα αυτά, για τα δικά του στάνταρ, ήταν αρκετά πεσμένοι.

Φουλάρει και κλείνει Σενγκέλια ο Παναθηναϊκός
EUROLEAGUE

09:24 - 19.07.2023

Φουλάρει και κλείνει Σενγκέλια ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός έχει εστιάσει και προωθεί την περίπτωση του Τόρνικε Σενγκέλι. Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Βίρτους Μπολόνια και οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να τον κάνουν δικό τους.

Πριν ταξιδέψει στην Ιταλία (2022) για τη Βίρτους Μπολόνια, ο Σενγκέλια αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ είχε κάνει μεγάλη αίσθηση με το παιχνίδι του από τον καιρό που έπαιζε στην Ισπανία. Με τη Μπασκόνια (2014-2020), καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους φόργουορντ της Ευρώπης και τη σεζόν πριν ταξιδέψει στη Μόσχα (2020-2021) έκανε την καλύτερη της καριέρας του, έχοντας στην Euroleague 15,9 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ.