Ήρθε ορεξάτος ο Αταμάν: «Με όλο τον σεβασμό στον Ολυμπιακό, αλλά φέτος θα το πάρουμε εμείς - Όλα πιθανά με Γιαννακόπουλο!» (vid)

Ηλίας Λαλιώτης 21:40 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 14.08.2024

Ο Εργκίν Αταμάν έφτασε στην Αθήνα και πιάνει δουλειά, δηλώνοντας πως ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει μια τέλεια ομάδα, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια ακόμα προσθήκη μετά τα φιλικά εφόσον κριθεί απαραίτητο.

O Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για την εκκίνηση της προετοιμασίας του και ο Εργκίν Αταμάν αφίχθη στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής (25/8) για μόνιμη εγκατάσταση αυτή τη φορά.

Η πτήση του Τούρκου προπονητή είχε περισσότερο από μία ώρα καθυστέρηση, ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε ευδιάθετος και πανέτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

© Vaggelis Stolis

«Θα είναι σπουδαία! Είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Μια νέα πρόκληση μετά από πολλά χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους. Ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό και για εμένα είναι το Final Four. Να φτάσουμε στο Final Four της EuroLeague και έπειτα όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο, 10-11 ομάδες με τρομερά ρόστερ όμως φτιάξαμε κι εμείς το ρόστερ μας για να παλέψουμε κόντρα σε όλους. Δεν φοβόμαστε κανέναν στην EuroLeague», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αταμάν και πρόσθεσε: 

«Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο λόγος που ήλθα στην Αθήνα. Να αλλάξω την κατάσταση των τελευταίων δυο χρόνων, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε τα πρωταθλήματα. Σίγουρα, με μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, έχει πολύ καλή ομάδα όμως φέτος εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα». 

Σχετικά με τους πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ, είπε: «Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Επιλέξαμε καλούς παίκτες και η "χημεία" της ομάδας είναι καλή. Δεν πήραμε παίκτες μόνο για το "όνομά" τους. Επιλέξαμε παίκτες σε θέσεις ώστε να υπάρχει "χημεία". Είναι σημαντική η προετοιμασία. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε πρόβλημα αφού απουσιάζουν οι διεθνείς με τις Εθνικές. Λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες όμως μετά το Μουντομπάσκετ θα έχουμε 2-3 εβδομάδες για την εκκίνηση της EuroLeague. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα». 

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές, ανέφερε: «Με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, όλα είναι πιθανά (σ.σ. γελάει)! Σίγουρα θα δούμε το ρόστερ και το πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία. Αν υπάρξει ανάγκη, θα μιλήσω με τον Δημήτρη όμως τώρα είμαστε καλά, η ομάδα είναι τέλεια. Θέλω να δω τα φιλικά προετοιμασίας και τις προπονήσεις. Αν χρειαστεί παίκτης πριν αρχίσει η EuroLeague, θα βγούμε στην αγορά. Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε μεταγραφές».

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ξένοι παίκτες (είναι ήδη στην Αθήνα ο Γκριγκόνις, ενώ απόψε αναμένεται και ο Μπαλτσερόφσκι). Οι Βιλντόζα και Γκραντ θα έρθουν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού την Κυριακή, με τον Κάιλ Γκάι να έρχεται τη Δευτέρα. 

Θυμίζουμε πως οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ματίας Λεσόρ βρίσκονται στο Μουντομπάσκετ και θα ενσωματωθούν αργότερα στην προετοιμασία των Πράσινων.