Η απίθανη επίδοση του Τζέριαν Γκραντ στον Παναθηναϊκό που θυμίζει... Διαμαντίδη

Τζέριαν Γκραντ

Η απίθανη επίδοση του Τζέριαν Γκραντ στον Παναθηναϊκό που θυμίζει... Διαμαντίδη

Ηλίας Λαλιώτης 18:49 - 18.11.2023

Ο Τζέριαν Γκραντ έχει εξελιχθεί στο «αθόρυβο» όπλο του Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό, καταγράφοντας την τελευταία εβδομάδα επιδόσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Όταν ο Παναθηναϊκός αποκτούσε στις 10 Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού τον Τζέριαν Γκραντ, η αλήθεια είναι πως αρκετός κόσμος δεν ενθουσιάστηκε. Αντίθετα, υπήρχαν και αρκετά αρνητικά σχόλια, θεωρώντας πως ο Αμερικανός γκαρντ, γνώριμος από το πέρασμά του στον Προμηθέα Πάτρας, αλλά και μια σεζόν στην EuroLeague με την Αρμάνι Μιλάνο, δεν ήταν στο επίπεδο άλλων μεταγραφών που είχαν προηγηθεί.

Ο Εργκίν Αταμάν, όμως, ήξερε... Είχε δει για τι είναι ικανός ο MVP του περσινού Eurocup με την Τουρκ Τέλεκομ και είχε οραματιστεί πως θα «κολλήσει» στο σύνολό του και πόσα περισσότερα μπορεί να προσφέρει στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι απαντήσεις σε όσους τον αμφισβήτησαν έρχονται με βροντερό τρόπο εκεί που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Μέσα στο παρκέ. Ο Τζέριαν Γκραντ έχει εξελιχθεί σε μια υπερπολύτιμη μονάδα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και έχει προσφορά σε σχεδόν κάθε τομέα. Οι αριθμοί του αδιάψευστος μάρτυρας...

Είναι ο μόνος παίκτης του ρόστερ που έχει αγωνιστεί και στα 17 επίσημα παιχνίδια του Τριφυλλιού. 9 αγώνες για τη EuroLeague, 6 για τη Basket League και 2 για το Super Cup. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει 29:11 λεπτά συμμετοχής, μετρώντας 9 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ, 2,1 κλεψίματα και μόλις 1,2 λάθη. Στην Ελλάδα σε 26:35 λεπτά συμμετοχής έχει 8,17 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ, 1,1 κλεψίματα και 1,1 λάθη.

Την τελευταία εβδομάδα, όμως, οι επιδόσεις του έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία. Ο Παναθηναϊκός μετράει 4 νίκες σε αυτό το διάστημα. Τρεις για την Ευρωλίγκα κόντρα σε Άλμπα, Ζαλγκίρις και Βίρτους και μία για το πρωτάθλημα απέναντι στον Άρη. Σε αυτά λοιπόν τα παιχνίδια έχει καταγράψει αριθμούς σε τρεις στατιστικές κατηγορίες που θυμίζουν... Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν γίνεται φυσικά σύγκριση των παικτών, αλλά ανάδειξης της εξωπραγματικής στατιστικής προσφοράς του 31χρονου γκαρντ.

Ο Γκραντ, λοιπόν, μετράει 31 ασίστ με μόλις 3 λάθη σε αυτά τα 4 ματς, ενώ έχει και 12 κλεψίματα! Αν μάλιστα βγάλουμε εκτός το ματς με την Άλμπα Βερολίνου, τότε έχει 22 ασίστ χωρίς κανένα λάθος! Θυμάστε άλλον παίκτη που να «έγραφε» τέτοιος αριθμούς; Εμείς όχι!