Η πρώτη διάγνωση για τον τραυματισμό του Μπαλτσερόφσκι - Όσα δήλωσε ο σέντερ του Παναθηναϊκού

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι

i

© FIBA

Η πρώτη διάγνωση για τον τραυματισμό του Μπαλτσερόφσκι - Όσα δήλωσε ο σέντερ του Παναθηναϊκού

Ηλίας Λαλιώτης 18:28 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 20.08.2023

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι τρόμαξε τους πάντες με τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο Πολωνία-Βοσνία Ερζεγοβίνη, αλλά λίγο αργότερα εμφανίστηκε χαμογελαστός, υπέγραψε αυτόγραφα και εξήγησε τι συνέβη.

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι έκανε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση με την εθνική Πολωνίας, στο προ-προολυμπιακό τουρνουά της πατρίδας του και την οδήγησε στη νίκη με 76-72 επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού είχε 14 πόντους (3/5 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 0 λάθη και μάλιστα απέναντι στον NBAερ Γιουσέφ Νούρκιτς!

Ωστόσο, άπαντες «πάγωσαν» όταν 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, σε μια προσπάθεια να καρφώσει μετά από πάσα του Πονίτκα, βρέθηκε με άσχημο τρόπο στο παρκέ, από το μαρκάρισμα του Νούρκιτς. Έπεσε με τη μέση και σφάδαζε για ώρα από τους πόνους στον πάγκο, στον οποίο μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος.

Την ώρα μάλιστα που οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν την πρόκριση στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά, ο ίδιος ήταν απαρηγόρητος και έμοιαζε να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, σηκώθηκε πήγε υπέγραψε αυτόγραφα και έκανε δηλώσεις στην κάμερα, στις οποίες ανέφερε:

«Μετά το φάουλ του Νούρκιτς έπαθα κρίση πανικού, δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Κρίμα που δεν έκανα αυτό το κάρφωμα... Το κάταγμα κόκκυγα είναι μεγάλο, μερικές φορές είναι σαν να με χτυπάει ρεύμα στο πόδι, αλλά δεν είναι σημαντικό τώρα».

Οι πληροφορίες από την Πολωνία, επιπλέον, αναφέρουν πως δεν είναι κάτι σοβαρό και θα πονάει για αρκετές μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χάσει μέρος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στον Παναθηναϊκό, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν με τις αναλυτικές εξετάσεις που θα κάνει, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται στην Ελλάδα.