«Show» από τον Λεσόρ στο ημίχρονο: Τα.. έσπασε απέναντι στην Άλμπα (vid)

«Show» από τον Λεσόρ στο ημίχρονο: Τα.. έσπασε απέναντι στην Άλμπα (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 20:28 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 03.10.2024

Κανείς δεν αμφιβάλλει για την απίστευτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού Aktor στην EuroLeague απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη EuroLeague από εκεί όπου πέρσι σταμάτησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Στην Uber Arena πριν τέσσερις μήνες στέφθηκε πρωταθλητής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τώρα επέστρεψε στον τόπο του... εγκλήματος για την έναρξη της νέας σεζόν (2024-25).

Η Άλμπα Βερολίνου φιλοξενεί λοιπόν τους «πράσινους» στη Γερμανία για τις ανάγκες της πρώτης αγωνιστικής και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπήκε στην αναμέτρηση πολύ δυναμικά, όπως αρμόζει στον υπερασπιστή του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 45-36 βάζοντας γερά θεμέλια για πρεμιέρα με το... δεξί.

Κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Παναθηναϊκού AKTOR ήταν ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος «έκλεψε» την παράσταση με την τρομερή του εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γάλλος σέντερ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 10 πόντους έχοντας 4/4 εντός πεδιάς, ενώ παράλληλα μάζεψε 4 ριμπάουντ και ήταν και αλάνθαστος. Μάλιστα, στο +/- ο Λεσόρ είχε 15, όπως και στο PIR του όντας ο αποτελεσματικότερος παίκτης για τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Γάλλος σέντερ ήταν κι εκείνος που σήκωσε την αυλαία στη φετινή EuroLeague πετυχαίνοντας τους πρώτους δύο πόντους για τη φετινή σεζόν. Μάλιστα το συγκεκριμένο καλάθι μπήκε με τρόπο που δεν συνηθίζει και αυτός φυσικά είναι το σουτ μέσης απόστασης. Προτού βγει ελεύθερος ο Λεσόρ, είχε προηγηθεί ένα «pick n' pop» μεταξύ εκείνου και του Ναν, με τον Αμερικανό γκαρντ να «παίρνει» το σκριν από τον συμπαίκτη του και αφού τον «έκλεισαν» δυο παίκτες, έκανε την πάσα στον Γάλλο.

Τότε ο Γάλλος σούταρε λίγο πίσω από την γραμμή των βολών και έβαλε το πρώτο καλάθι της φετινής Euroleague, στα πρώτα 43 δευτερόλεπτα παιχνιδιού.