Ο Σλούκας οδηγεί κατά... 83% τον Παναθηναϊκό στο Final Four

Ο Σλούκας οδηγεί κατά... 83% τον Παναθηναϊκό στο Final Four

Ηλίας Λαλιώτης 08:25 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 14.08.2024

Ο Κώστας Σλούκας αποδεικνύει γιατί είναι ο ιδανικός για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στα Final Four, μετρώντας 10 συμμετοχές στις 12 ολοκληρωμένες χρονιές του στην EuroLeague.

Η μεταγραφή του καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι, χωρίς αμφιβολία, αυτή του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» ταρακούνησαν την EuroLeague, πείθοντας τον καλύτερο Έλληνα γκαρντ να κάνει το δύσκολο βήμα από τον Ολυμπιακό και ο Εργκίν Αταμάν πρόσθεσε στο σύνολο που φτιάχνει, τον παίκτη που εναγωνίως έψαχνε από την πρώτη στιγμή. Τον μαέστρο εντός παρκέ, στον οποίο θα δώσει την... μπαγκέτα για να ηγηθεί.

Του το έκανε ξεκάθαρο και στην κομβική συνομιλία με βιντεοκλήση που είχε με τον Τούρκο προπονητή την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτή ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε στον Σλούκα να καταλάβει πόσο σημαντικός ήταν στο αγωνιστικό του πλάνο, αλλά και στο γενικότερο σχέδιο της επιστροφής της ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης.

Του ξεκαθάρισε πως τον θέλει διότι τον θεωρεί τον κορυφαίο playmaker της Ευρώπης και τον πλέον σπεσιαλίστα του pick ‘n roll, το οποίο αποτελεί και το βασικό κομμάτι της επιθετικής του φιλοσοφίας. Είναι ο παίκτης που θα «δέσει» άριστα με τον Λεσόρ και θα τον εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο.

Ο Αταμάν εξήγησε στον Σλούκα με σαφήνεια ότι τον προορίζει για τον μεγάλο ηγέτη του νέου Παναθηναϊκού και πως θα του δώσει τον ρόλο που είχε στην Εφές ο Βασίλιε Μίτσιτς. Τον έπεισε πως με αυτόν στο… τιμόνι ο στόχος θα έρθει πιο κοντά.

Αυτό που ίσως να ήξερε επίσης ο Τούρκος προπονητής είναι πως με τον διεθνή Έλληνα γκαρντ στο ρόστερ του, ο Παναθηναϊκός θα έχει λίγο πάνω από... 83% πιθανότητες να πετύχει τον αρχικό του μεγάλο στόχο της επιστροφής στα Final Four. Για πρώτη φορά μετά το 2012 και την Κωνσταντινούπολη (εκεί που ο 33χρονος κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το πρώτο από τα τρία του τρόπαια).

Γιατί μιλάμε με τόση μεγάλη ακρίβεια; Διότι ο Κώστας Σλούκας έχει καταφέρει να βρεθεί 10 φορές σε Final Four, στις 12 ολοκληρωμένες χρονιές της καριέρας του στη EuroLeague. Δεν υπολογίζεται φυσικά η σεζόν 2019-20 (η καλύτερη της καριέρας του σε νούμερα), η οποία διεκόπη λόγω του κορονοϊού.

Πρώτη φορά βρέθηκε σε Final Four το 2010, μόλις 20 ετών, ως απλό μέλος της αποστολής του Ολυμπιακού, αφού έπαιξε σε έναν αγώνα μόλις μέσα στη σεζόν. Πήγε δανεικός στον Άρη για έναν χρόνο και στις επόμενες 4 χρονιές του στους Πειραιώτες πήγε σε 3 Final Four και μάλιστα σε τελικούς της EuroLeague, κατακτώντας δύο τρόπαια.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Το 2015-16 μετακομίζει στη Φενέρμπαχτσε και στα επόμενα 5 χρόνια (μαζί με τη σεζόν του κορονοϊού) πάει σε 4 σερί Final Four (τα τρία πρώτα σε τελικούς) και κατακτά μια ακόμα Ευρωλίγκα, την τρίτη του έως τώρα. Εν συνεχεία, ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στον Ολυμπιακό για μια τριετία, οδηγώντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε δύο σερί F4 και τον περσινό τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σλούκας και Γιαννακόπουλος έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη!

Σλούκας και Γιαννακόπουλος έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη!

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα και ο τρόπος που τη χειρίστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ταρακούνησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ κι έπεισε και τους πλέον… άπιστους πως ο Παναθηναϊκός επέστρεψε!