Έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός: Η πρώτη ομάδα με 200 νίκες στα playoffs

Έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός: Η πρώτη ομάδα με 200 νίκες στα playoffs

Sportal newsroom 10:26 - 01.06.2024

Παιχνίδι με ιστορική σημασία για τον Παναθηναϊκό AKTOR ήταν το Game 1 κόντρα στον Άρη, καθώς το τριφύλλι έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 200 νίκες σε διαδικασία post season.

Το κλίμα στο κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν πανηγυρικό για τον Παναθηναϊκό AKTOR. To τριφύλλι κατέκτησε την Euroleague και γιόρτασε μαζί με τον κόσμο του, που γέμισε τις εξέδρες στο Game 1 της σειράς των ημιτελικών κόντρα στον Άρη.

Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν η αναμέτρηση της Παρασκευής είχε ιστορική σημασία, καθώς οι «πράσινοι» έγιναν η πρώτη ομάδα στα χρονικά της Stoiximan Basket League που έφτασε τις 200 νίκες σε αγώνες των playoffs του πρωταθλήματος.

Από το 1993 έως και σήμερα και με εξαίρεση μόνο το 2002 οι «πράσινοι» έχουν καταγράψει τουλάχιστον μία νίκη σε διαδικασία post season και πλέον μπορούν να περηφανεύονται για ακόμα μια χρυσή σελίδα.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: Κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους τελικούς των playoffs με τη νίκη του επί του Άρη Midea, ο Παναθηναϊκός AKTOR έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 200 νίκες playoffs στη Stoiximan Basket League.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν σε αυτό το επίτευγμα μέσα από το 275ο παιχνίδι τους στην post season του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Πίσω τους σε αυτήν τη λίστα, από το 1992-93, είναι ο Ολυμπιακός με 174 νίκες για τα playoffs ενώ αρκετά πιο πίσω είναι οι υπόλοιπες ομάδες με τον ΠΑΟΚ mateco (76), την ΑΕΚ Betsson (72) και τον Άρη Midea (58) να ακολουθούν.