Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη σε μια... γιορτινή μέρα και θέλει να κάνει το 1-0 στους ημιτελικούς

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη σε μια... γιορτινή μέρα και θέλει να κάνει το 1-0 στους ημιτελικούς

Γιώργος Γαβριλάκης 10:06 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 31.05.2024

Το βράδυ της Παρασκευής (31/5, 20:00, ΕΡΤ3) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο Game 1 των ημιτελικών της Stoiximan Basket League, ενώ νωρίτερα (από τις 18:45) θα ανοίξουν οι πύλες του ΟΑΚΑ και θα ξεκινήσει η γιορτή για την κατάκτηση της Euroleague.

Με την ορμή από το Βερολίνο και την δυναμική που του προσέφερε η κατάκτηση της Euroleague, o Παναθηναϊκός επιστρέφει στη δράση της εγχώρια λίγκας και το βράδυ Παρασκευής (31/5, 20:00, ΕΡΤ3) αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τον Άρη.

Κι αφού ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 κόντρα στο Περιστέρι, στο ένα ζευγάρι των ημιτελικών της Stoiximan Basket League που κρίνονται στις δύο νίκες, το ίδιο θέλουν να κάνουν και οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν, ο Άρης είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια (!), αλλά τώρα βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα των Playoffs πριν τους τελικούς και ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να κάνει το ίδιο λάθος.

Για τους φιλοξενούμενους ο κόουτς Γιάννης Καστρίτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ρόνι Χάρελ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα, έναν τραυματισμό που υπέστη στον τρίτο προημιτελικό κόντρα στον Προμηθέα, ενώ είναι πιθανό να μην προλάβει κανένα από τα ματς των ημιτελικών. Το καλό για τους «κιτρινόμαυρους» είναι ότι υπολογίζεται κανονικά ο Σίλβιο Ντε Σόουζα, ενώ ο Τζόναθαν Σταρκ φαίνεται πως επίσης έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Από την άλλη πλευρά, ο Εργκίν Αταμάν έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ ναι μεν η ημέρα έχει τον χαρακτήρα της γιορτής, καθώς αναμένεται πληθώρα κόσμου στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις για να πανηγυρίσουν (ξανά) την κατάκτηση της Euroleague, ο Τούρκος κόουτς έχει εξηγήσει -με τις πράξεις του- στους παίκτες του πως οφείλουν να είναι συγκεντρωμένοι. Γι' αυτό άλλωστε αποφάσισε όλοι να διανυκτερεύσουν μαζί σε ξενοδοχείο πριν το Game 1 με τον Άρη.