Ο διαστημικός Γκριγκόνις και οι «Έλληνες» του Παναθηναϊκού που ξεχώρισαν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μπράουν - Γκριγκόνις - Μπαλτσερόφσκι

i

© FIBA

Ο διαστημικός Γκριγκόνις και οι «Έλληνες» του Παναθηναϊκού που ξεχώρισαν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ευτυχία Οικονομίδου 17:16 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 07.07.2024

Μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, που βρίσκεται μια… ανάσα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως και στα υπόλοιπα τουρνουά υπάρχουν παίκτες με ελληνικό και συγκεκριμένα… Παναθηναϊκό ενδιαφέρον που ξεχωρίζουν.

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα παίξει τα ρέστα της στον τελικό απέναντι στην Κροατία το βράδυ της Κυριακής (07/07, 21:00).

Για μια θέση στο Παρίσι
ΜΠΑΣΚΕΤ

09:22 - 07.07.2024

Για μια θέση στο Παρίσι

Ελλάδα και Κροατία μονομαχούν απόψε στις 21.00 στο ΣΕΦ και ο νικητής εξασφαλίζει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Μπορεί η απόδοση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των υπόλοιπων πρωταγωνιστών της «γαλανόλευκης» να κλέβει την παράσταση, όμως και στα άλλα Προολυμπιακά τουρνουά που διεξάγονται στη Βαλένθια και το Πουέρτο Ρίκο έχουν παίκτες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και ιδιαίτερα το ελληνικό.

Το «à tout à l'heure» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Λούκα Ντόντσιτς - Τα στατιστικά των δύο NBA σταρ στον μεγάλο ημιτελικό!
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

19:26 - 06.07.2024

Το «à tout à l'heure» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Λούκα Ντόντσιτς - Τα στατιστικά των δύο NBA σταρ στον μεγάλο ημιτελικό!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε έτσι κι αλλιώς το προβάδισμα σε κάθε συνάντησή του με τον Λούκα Ντόντσιτς και είπε να το επεκτείνει και σε εθνικό επίπεδο με την Ελλάδα να κυριαρχεί απέναντι στην Σλοβενία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά.

Η καμπάνα φυσικά χτυπάει για τον Παναθηναϊκό και για τους Μάριους Γκριγκόνις, Λορέντζο Μπράουν και Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι που τα δίνουν όλα εκπροσωπώντας την πατρίδα τους.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, με τον Μάριους Γκριγκόνις να έχει πάρει από το χέρι την Λιθουανία, που μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον γκαρντ των «πράσινων» να έχει μέσο όρο 20.6 πόντους (58% FG, 50% τρ.), 3.3 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ. Ο Γκριγκόνις ηγείται της προσπάθειας των Λιθουανών, που θα τα δώσει όλα στον τελικό απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο για να κερδίσει το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ στην ομάδα υπάρχει και ο σταρ του NBA, Ντομάντας Σαμπόνις.

Στο Προολυμπιακό της Βαλένθια ο τελικός θα κριθεί ανάμεσα στην Ισπανία και τις Μπαχάμες. Εκεί, στη Φούρια Ρόχα βρίσκεται ο νεοαποκτηθής γκαρντ του Παναθηναϊκού, Λορέντζο Μπράουν, που κάνει ένα καταπληκτικό τουρνουά με τον Εργκίν Αταμάν να τον… γλυκοκοιτάζει. Ο Αμερικανός με ισπανικό διαβατήριο έχει μέσο όρο 10.3 πόντους και 9 ασίστ, ενώ μαζί του θα είχε και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, αν δεν είχε τραυματιστεί στον προσαγωγό με το… καλημέρα σας στο ματς με τον Λίβανο και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί.

Η Πολωνία μπορεί να έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στις Μπαχάμες διακρίθηκε σκοράροντας 22 πόντους και μαζεύοντας 4 ριμπάουντ.

Σαφώς δεν γίνεται να παραλειφθεί και ο Ματίας Λεσόρ, που μπορεί μαζί με την Γαλλία να έχει κλειδώσει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως στο φιλικό απέναντι στην Γερμανία ο σέντερ του «τριφυλλιού» έλαμψε με 15 πόντους (4/5 δίποντα, 7/8 βολές) και 3 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής χαρίζοντας μάλιστα κι ένα εκπληκτικό πόστερ κάρφωμα.