Θα σπάσει ο Παναθηναϊκός την «κατάρα» της πρεμιέρας στην πόλη που έραψε το 7ο αστέρι;

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

i

© IMAGO

Θα σπάσει ο Παναθηναϊκός την «κατάρα» της πρεμιέρας στην πόλη που έραψε το 7ο αστέρι;

Μιχάλης Καλογήρου 09:04 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 02.10.2024

Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών και ο Παναθηναϊκός στοχεύει να σπάσει την κατάρα της πρεμιέρας στην Euroleague και να ξεκινήσει με νίκη μετά από 4 χρόνια!

Οκτώβρης σημαίνει Euroleague. Οι ομάδες ετοιμάζονται για τον μαραθώνιο της νέας σεζόν και την εναρκτήρια αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όσο για τον Παναθηναϊκό, η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη, αφού θα αγωνίζεται πλέον ως πρωταθλητής Ευρώπης. Οι πράσινοι θα κληθούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και στοχεύουν να ξεκινήσουν με το δεξί την σεζόν της Euroleague στην πρεμιέρα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στην Γερμανία (3/10).

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι είχε ξεκινήσει με ήττα στην Euroleague, στο τρομερό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό που κρίθηκε στην παράταση (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 78-88). Σε αυτό το παιχνίδι είχε ως πρώτο σκόρερ τον Κώστα Σλούκα (20 πόντοι), στο πρώτο του ματς στην Euroleague με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Η περσινή χρονιά όμως δεν ήταν η μόνη που οι πράσινοι ξεκίνησαν με το «αριστερό» στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια το τριφύλλι, έχει τέσσερα χρόνια να γευτεί την νίκη σε πρεμιέρα.

Το ιστορικό σφύριγμα του Ομπράντοβιτς, που θυμήθηκε ο Κώστας Σλούκας (vid)
EUROLEAGUE

14:34 - 20.09.2024

Το ιστορικό σφύριγμα του Ομπράντοβιτς, που θυμήθηκε ο Κώστας Σλούκας (vid)

Όταν ο Κώστας Σλούκας στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» επικαλέστηκε την παλιά ατάκα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς περί παρελθοντικών επιτυχιών, αναφερόταν στη δήλωση και κυρίως στο... σφύριγμα του Σέρβου κόουτς από τον Ιανουάριο του 2009 μετά από έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με την Πρόκομ Τρεφλ για την Euroleague.

2/10/2020 : Χίμκι - Παναθηναϊκός 76-78

Τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού σε 1η αγωνιστική ήταν το 2020 απέναντι στην Χίμκι στην Ρωσία. Η ομάδα του, υπηρεσιακού τότε προπονητή, Γιώργου Βόβορα επικράτησε των Ρώσων με 78-76, έχοντας κορυφαίο τον Ιωάννη Παπαπέτρου με 16 πόντους. Από τότε ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες ήττες σε πρεμιέρες για το τριφύλλι, μια παράδοση που καλείται να σπάσει φέτος στην Uber Arena κόντρα στην Άλμπα.

30/09/2021: Μονακό - Παναθηναϊκός 75-63

Το 2021 ο Παναθηναϊκός εκκίνησε την ευρωπαϊκή του χρονιά με ήττα στο Μονακό. Με προπονητή τότε τον Δημήτρη Πρίφτη, ο τότε «εξάστερος» δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των Μονεγάσκων και ηττήθηκε με σκορ 75-63. Κορυφαίος ήταν ξανά ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 16 πόντους. Την χρονιά εκείνη οι πράσινοι τερμάτισαν στην 13η θέση της βαθμολογίας.

6/10/2022 : Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 68-71

Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε με ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτό απέναντι στην, αργότερα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πράσινοι του Ντέγιαν Ράντονιτς έφτασαν κοντά στο ροζ φύλλο αγώνα, αλλά ηττήθηκαν με σκορ 68-71. Κορυφαίος για το τριφύλλι ήταν ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 15 πόντους, ενώ 14 είχε για την Ρεάλ ο Έντι Ταβάρες. Εκείνη την χρονιά ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην χειρότερη θέση της ιστορίας του, την 17η και προτελευταία.

6/10/2023 : Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 78-88 (παράταση)

Ακριβώς έναν χρόνο μετά, η πρεμιέρα της Euroleague επιφύλασσε ένα ντέρμπι αιωνίων. Οι δύο «αιώνιοι» κονταροχτυπήθηκαν στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που τα 40 λεπτά του αγώνα δεν ήταν αρκετά για να αναδείξουν νικητή. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος και με μεγάλα σουτ στην παράταση πήρε μια μεγάλη νίκη με σκορ 78-88. Πρώτος σκόρερ του ματς ο Σλούκας με 20 πόντους, με τον Άλεκ Πίτερς να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Αυτό ήταν το 2ο ντέρμπι αιωνίων εντός λίγων ημερών, αφού οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί λίγες μέρες πριν για το Σούπερ Καπ της Ρόδου, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 75-51 και να σηκώνει το τρόπαιο.

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη της φετινής Euroleague με τους πράσινους να ετοιμάζονται να υπερασπιστούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να «σπάσει» την κατάρα και να πάρει την πρώτη του νίκη σε πρεμιέρα μετά το 2020; Η απάντηση την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 19:45, στην πόλη που έραψε το 7ο αστέρι, το Βερολίνο!