Ασυναγώνιστος ο Παναθηναϊκός στα εγκαίνια του νέου ΟΑΚΑ - «Κατάπιε» την Μπάγερν με αγριεμένο Λεσόρ

Ασυναγώνιστος ο Παναθηναϊκός στα εγκαίνια του νέου ΟΑΚΑ - «Κατάπιε» την Μπάγερν με αγριεμένο Λεσόρ

Ηλίας Λαλιώτης 23:03 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:20 - 10.10.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπήκε φουριόζος στο νέο ΟΑΚΑ και παρότι αγχώθηκε για λίγο, ξεμπέρδεψε άνετα με την Μπάγερν Μονάχου (94-79), έχοντας σε τρομερή βραδιά και πάλι τον Ματίας Λεσόρ, αλλά και τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Κέντρικ Ναν και Τζέριαν Γκραντ άξιους συμπαραστάτες.

Βραδιά απόλαυσης στο ΟΑΚΑ για τους φίλους του Παναθηναϊκού! Σε ένα υπέροχο γήπεδο, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η Ευρώπη, αλλά και με μια υπέροχη ομάδα που από πολύ νωρίς αφήνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα.

Για δεύτερο σερί ματς η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, κόντρα σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο σε σχέση με την Άλμπα, την Μπάγερν Μονάχου που είχε «σκοτώσει» πριν μια βδομάδα την Ρεάλ Μαδρίτης, έδειξε πως έχει την ποιότητα και τις λύσεις για να πάρει χωρίς να... φορτσάρει τις νίκες που θέλει στο ξεκίνημα.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε 94-79, πατώντας γκάζι όποτε ήθελε, έχοντας σε τρομακτικό βράδυ τον Ματίας Λεσόρ (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ), αλλά και άξιο συμπαραστάτη τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που έκανε ένα τρομερό νταμπλ-νταμπλ (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Εξαιρετικοί και οι Κέντρικ Ναν και Τζέριαν Γκραντ, ενώ λύσεις στο τέλος έδωσε και ο Λορέντζο Μπράουν.

Για την Μπάγερν πρώτοι σκόρερ ήταν οι Ντέβιν Μπούκερ (15π. με 6/12 σουτ) και Κάρσεν Έντουαρντς (14π. με 5/10 δίποντα και 0/4 τρίποντα), ενώ σημαντικές βοήθειες πρόσφερε ο Γιαμ Μάνταρ (11π., 6ασ.).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Εργκίν Αταμάν για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησε στη βασική 5άδα τον Τσεντί Οσμάν, μαζί με τους Σλούκα, Ναν, Μήτογλου και Λεσόρ. Μέσα σε ένα γεμάτο ενέργεια ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού την... πήραν και την χρησιμοποίησαν στην άμυνά τους, η οποία ήταν εκπληκτική στα πρώτα τρία λεπτά. Όταν και υποχρέωσαν την Μπάγερν να κάνει το ένα μετά το άλλο λάθος και προηγήθηκαν 10-0 με πολυφωνία στην επίθεση. Ο Χέρμπερτ αναγκάστηκε να πάρει γρήγορα το πρώτο του τάιμ άουτ και επιστρέφοντας από αυτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποια μακρινά σουτ. Ο Ναν, όμως, με εντυπωσιακές ενέργειες στην επίθεση, σε συνδυασμό με τον «καλπασμό» του Οσμάν στο ανοιχτό γήπεδο, έφερε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο +15 ένα λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Μέσα στον ενθουσιασμού σε εξέδρα και... glass floor η συγκέντρωση χάθηκε στο τελευταίο κομμάτι και η Μπάγερν με δύο τρίποντα (το ένα έμμεσο) κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο... κολακευτικό -9 (25-16).

Αυτό το σερί φάνηκε να πεισμώνει τους παίκτες του Αταμάν, που ξεκίνησαν και πάλι πολύ δυναμικά στην άμυνα το δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Γιουρτσεβέν να δίνει λύσεις στο χαμηλό ποστ και «τρέχοντας» το γήπεδο μετά από καλές άμυνες ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +17 μετά από 15 λεπτά αγώνα. Ο Μαντάρ δημιούργησε κάποια προβλήματα με την ταχύτητά του, αλλά με τον Λεσόρ να εκμεταλλεύεται την καταπληκτική δημιουργία των «πράσινων» γκαρντ, το Τριφύλλι βρέθηκε και στο +18 (40-22). Το κλείσιμο του ημιχρόνου, ωστόσο, ήταν σαν βγαλμένο με καρμπόν από το πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Αταμάν να δέχονται δύο σερί τρίποντα από Φόιγκτμαν και Ομπστ (47-34).

Ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός σε ένα ακόμα ξεκίνημα περιόδου και με τον Λεσόρ να βγάζει τρομερή ενέργεια και να κυριαρχεί στην αντίπαλη ρακέτα έφτασε μέσα σε σχεδόν 3 λεπτά στο +19 για πρώτη φορά (57-38) αναγκάζοντας τον Χέρμπερτ σε ένα ακόμα πρόωρο τάιμ άουτ. Η κακιά συνήθεια των παικτών του Αταμάν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους, μόλις ξέφευγαν στο σκορ επέστρεψε. Η Μπάγερν άρχισε να πιέζει ασφυκτικά στην μπάλα, προσπαθώντας να μην φτάσει στο Ναν για να εκτελέσει ή να δημιουργήσει, αλλά και να μην ακουμπήσει στον Λεσόρ και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Εκμεταλλευόμενη και κάποια λάθη των πράσινων, βρήκε στόχο από την περιφέρεια και όχι μόνο μείωσε αλλά στο τέλος της περιόδου βρέθηκε μετά από ώρα σε μονοψήφια διαφορά (66-58).

Η Μπάγερν είχε επιστρέψει στο ματς με άγριες διαθέσεις και βρέθηκε μέχρι και το -5 με καλάθιτου Μπούκερ, 7 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Αταμάν επιστράτευσε μια πεντάδα με μπόλικη αθλητικότητα κι ενέργεια (Μπράουν, Γκραντ, Καλαϊτζάκης για πρώτη φορά στο ματς, Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ) και διακιώθηκε. Με καλές άμυνες και δύο σερί τρίποντα από Γκραντ και τον τρομερό Χουάντσο βρέθηκε στο +13 (78-65) και πήρε μεγάλη ανάσα, μπαίνοντας στο τελευταίο 5λεπτο.

MVP

Ο Ματίας Λεσόρ έχει επιστρέψει αφηνιασμένος από την προηγούμενη εκπληκτική σεζόν του και έκανε πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα, ολοκληρώνοντας το ματς με 22 πόντους (9/11 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 27 βαθμούς αξιολόγησης.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ συνολικά με την εκπληκτική του απόδοση, αλλά ιδιαίτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου είχε σπουδαίες άμυνες κι ένα μεγάλο τρίποντο, όταν η Μπάγερν είχε πλησιάσει στους 5. Κομβική σε εκείνο το σημείο και η επιλογή του Αταμάν να ρίξει στο παρκέ μια αθλητική και γεμάτη ενέργεια 5άδα (Μπράουν, Γκραντ, Καλαϊτζάκης, Χουάντσο και Λεσόρ).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-16, 47-34, 66-58, 94-79

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ταξιδεύει στη Γαλλία, όπου την ερχόμενη Τρίτη (15/10, 21:30) θα αντιμετωπίσει την Παρί, ενώ η Μπάγερν Μονάχου την ίδια μέρα (15/10, 21:45) θα βρεθεί στο Βελιγράδι για το ματς με την Παρτιζάν.