Το ισχυρό κίνητρο της Μπάγερν για το... ποδαρικό στο ολόφρεσκο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Φωτ. IMAGO

Το ισχυρό κίνητρο της Μπάγερν για το... ποδαρικό στο ολόφρεσκο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Απόστολος Μαυράκης 11:11 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 10.10.2024

Η προϊστορία της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την θέλει να χάνει κάθε φορά, έχοντας 7 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αυτό ίσως αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για τους Γερμανούς, ώστε να σοκάρουν το «πράσινο» κοινό στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης 10/10.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπάγερν στο ανακαινισμένο και καταπράσινο ΟΑΚΑ, κάνοντας μάλιστα... ποδαρικό στο glassfloor. Η προϊστορία των δυο αυτών ομάδων στην έδρα του Παναθηναϊκού είναι «βαμμένη» καταπράσινη, με τους γηπεδούχους να μην έχουν χάσει σε κανένα από τα 7 παιχνίδια στην έδρα τους από τους Βαυαρούς για την Euroleague.

Η πρώτη αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Μπάγερν στο ΟΑΚΑ ήταν στις 28 Νοεμβρίου του 2014, όπου οι πράσινοι τότε είχαν επικρατήσει με το τελικό 87-72. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Έι Τζέι Σλότερ και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης των 17 και των 16 πόντων αντίστοιχα, ενώ πρώτο σκόρερ της Μπάγερν είχε αναδειχθεί ο Μπο Μακάλεμπ, με 15 πόντους.

Η επόμενη ευρωπαϊκή μάχη των δυο ομάδων άργησε να έρθει και αυτή ήταν τον Γενάρη του 2019, με τον Ρικ Πιτίνο στην άκρη του πράσινου πάγκου. Στις 9 του εν λόγω μήνα, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Μπάγερν και επικράτησε αυτή τη φορά με 77-67.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν και τότε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και είχε αναδειχθεί μάλιστα ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από την Μπάγερν είχε ξεχωρίσει ο μελλοντικός παίκτης των πρασίνων, Ντέρικ Ουίλιαμς, κάνοντας blackjack με 21 πόντους.

Το ΟΑΚΑ ανοίγει τις πύλες του, το Glassfloor μπαίνει στην πρίζα και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπάγερν
EUROLEAGUE

09:01 - 10.10.2024

Το ΟΑΚΑ ανοίγει τις πύλες του, το Glassfloor μπαίνει στην πρίζα και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπάγερν

Για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, o Παναθηναϊκός παίζει για πρώτη φορά στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ και το βράδυ της Πέμπτης (10/10, 21:15, Novasports 4) αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου πάνω στο εντυπωσιακό, φωτεινό και ολοκαίνουργιο Glassloor.

Έναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 15/1/2020, ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Ντεσόν Τόμας των 18 πόντων και των 9 ριμπαόυντ, επικράτησε με... παραλίγο εκατοστάρα των Γερμανών και συγκεκριμένα με το τελικό 98-83.

Αξιοσημείωτο πως στην Μπάγερν τότε αγωνιζόταν ο πάλαι πότε NBAer Γκρεγκ Μονρό, καταγράφοντας πανομοιότυπη επίδοση με τον Τόμας (17 πόντοι και 9 ριμπάουντ).

Την ίδια χρονιά, όμως για την σεζόν 2020/2021, οι πράσινοι είχαν δυσκολότερο έργο συγκριτικά με τις υπόλοιπες φορές, επικρατώντας με μόλις 6 πόντους (83-76). Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε αναλάβει τα ηνία, σκοράροντας 17 πόντους, μοιράζοντας 6 ασίστ, ενώ έκλεψε και 3 φορές την μπάλα στην άμυνα. Από την Μπάγερν είχε ξεχωρίσει με «20άρα» Βλάντιμιρ Λούσιτς, ο οποίος βέβαια βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ του συλλόγου.

Με την πανδημία να μεσολαβεί, Παναθηναϊκός και Μπάγερν ξαναβρέθηκαν στο ΟΑΚΑ το 2022. Το τελικό σκορ έγραψε 80-67 με τους Μέικον (18 πόντοι), Οκάρο Ουάιτ (16) και Νέντοβιτς (14) να ωθούν την ομάδα τους σε άλλη μια νίκη επί των Βαυαρών.

Στις 28 Μαρτίου του 2023 ο Γιώργος Παπαγιάννης διένυσε μια βραδιά καριέρας, με 24 πόντους όντας μάλιστα άχαστος από όλες τις θέσεις (7/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/1 βολή) και με άλλα 11 ριμπάουντ κατέγραψε 40 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, πρωταγωνιστώντας στην 6η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν σε ελληνικό έδαφος (86-76).

Το τελευταίο χρονικά Παναθηναϊκός-Μπάγερν, διεξήχθη σχεδόν την ίδια ημέρα με το φετινό ματς των δύο ομάδων (12/10/2023) και μάλιστα ξανά για την 2η αγωνιστική της Euroleague, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να επικρατεί δύσκολα με 78-71.

Ο Ματίας Λεσόρ είχε αρχίσει ήδη να «παίρνει μπρος» ξεχωρίζοντας με τους 16 πόντους του και τα 6 ριμπάουντ του, έχοντας δίπλα του τον Τζέριαν Γκραντ των 14 πόντων.

Μάλιστα, στο ίδιο ματς ο Λευτέρης Μαντζούκας σημείωσε 9 πόντους με 3/3 τρίποντα! Οι Γερμανοί είχαν βρει σε άψογο βράδυ των πλέον παίκτη της Ολίμπια Μιλάνο, Λεάντρο Μπολμάρο, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους.

Στα συνολικά 7 αυτά παιχνίδια λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μετρά έναν μέσο όρο των 84,1 πόντων ανά παιχνίδι, με την Μπάγερν από την άλλη να έχει 11 ακριβώς λιγότερους (73,1). Βέβαια, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και το ολόφρεσκο ΟΑΚΑ αναμένει να δει δυο πολύ δυναμικές ομάδες να ρίχνονται στην μάχη και μάλιστα πάνω στο υπερσύγχρονο glassfloor του.

Η απουσία της Μπάγερν για το ματς με τον Παναθηναϊκό - Το ιατρικό δελτίο της αγωνιστικής
EUROLEAGUE

10:44 - 10.10.2024

Η απουσία της Μπάγερν για το ματς με τον Παναθηναϊκό - Το ιατρικό δελτίο της αγωνιστικής

O πολύπειρος Νέιλς Γκιφάι, με επτά χρόνια προϋπηρεσίας στην Euroleague και δύο φορές πρωταθλητής NCAA με το Κονέκτικατ, δεν θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Οι Γερμανοί έχουν πολλούς λόγους να κυνηγούν τη νίκη, αφού αφενός θέλουν να κάνουν το 2/2 στην Euroleague και μάλιστα με τους δυο φιναλίστ του περσινού Final Four (υπενθυμίζεται πως κέρδισε στην πρεμιέρα την Ρεάλ) και αφετέρου να «σπάσουν» φυσικά την εν λόγω παράδοση που τους θέλει χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ.