O... προπονητής Λεσόρ: Ήξερε το play του Ολυμπιακού και το είπε στον Καλαϊτζάκη

Λεσόρ, Καλαϊτζάκης

O... προπονητής Λεσόρ: Ήξερε το play του Ολυμπιακού και το είπε στον Καλαϊτζάκη

Χρήστος Τσάλτας 10:19 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 14.08.2024

Στην πιο κρίσιμη φάση του ντέρμπι «αιωνίων» στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε πολύ καλή άμυνα και έκλεψε την μπάλα, με τον Ματίας Λεσόρ να «διαβάζει» από πριν το play που ετοίμαζαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ βάφτικε... πράσινο. Ο Παναθηναϊκός AKTOR εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον Ολυμπιακό σε όλη τη διάρκεια και παρά την προσπάθεια των Πειραιωτών στο τέλος, κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να «αγκαλιάσει» το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού στα τελευταία λεπτά, με την αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού από την περιφέρεια, στην τέταρτη περίοδο, να τον κρατάει μέσα στο παιχνίδι. Μάλιστα με το σκορ στο 81-79, ο Ουίλιαμς-ΓΚος είχε την ευκαιρία να ισοσφαρίσει, αλλά μέτρησε 1/2 βολές για το 81-80. Ο Γκριγκόνις ευστόχησε σε βολές για το 83-80 και εν συνεχεία οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν κατοχή.

Ο Τόμας Ουόκαπ έκανε την επαναφορά και με μια διαγώνια πάσα προσπάθησε να βρει τον Άλεκ Πίτερς στη γωνία. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, που σαν... τερματοφύλακας έκλεψε τη μπάλα, κέρδισε το φάουλ και με 2/2 βολές «κλείδωσε» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Η φάση αυτή, αλλά και η αντίδραση του διεθνή άσου δεν ήρθαν τυχαία. Διότι ο Ματίας Λεσόρ είδε το συγκεκριμένο play πριν καν παιχτεί. Για την ακρίβεια, ο Γάλλος σέντερ είδε την διάταξη των παικτών του Ολυμπιακού στο παρκέ και είπε στον Καλαϊζάκη σε πιο σημείο να σταθεί. Άλλωστε περίμενε και ο ίδιο πως οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με κάποια λόμπα, έτσι έδωσε το σύνθημα στον συμπαίκτη του να βγει γρήγορα μπροστά στη μπάλα, αλλάζοντας σε όλα τα σκριν.

Όπως και συνέβη, με τον διεθνή άσο να κλέβει την μπάλα στο πιο κρίσιμο σημείο του ντέρμπι και να βάζει την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR. Σε ένα play που η διορατικότητα του Ματίας Λεσόρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έρθει το αποτέλεσμα.