Τα πέντε πράγματα που δεν ξέρατε για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν: Οι 91 πόντοι, η επίσκεψη στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός

Ομέρ Γιουρτσεβέν - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Τα πέντε πράγματα που δεν ξέρατε για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν: Οι 91 πόντοι, η επίσκεψη στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός

Ευτυχία Οικονομίδου 18:50 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 22.08.2024

Ο Παναθηναϊκός Aktor είναι πολύ κοντά στο να κάνει δικό του τον Ομέρ Γιουρτσεβέν και ο Τούρκος σέντερ, που έχει μπει στα ραντάρ του Εργκίν Αταμάν, έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να τον ακολουθεί.

Το όνομα του Ομέρ Γιουρτσεβέν βρίσκεται στο επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί τη λύση στη θέση «5» που έψαχνε διακαώς ο Παναθηναϊκός Aktor για να στελεχώσει το ρόστερ του το οποίο έχει μείνει σχεδόν αναλλοίωτο μετά την πετυχημένη συνταγή της προηγούμενης σεζόν.

Ο Τούρκος σέντερ, που πέρυσι αγωνιζόταν για τους Γιούτα Τζαζ και αφέθηκε ελεύθερος, είναι ο παίκτης που έχει μπει στα ραντάρ του Εργκίν Αταμάν και αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο με εμπειρία τόσο στην Ευρώπη, από νεαρή ηλικία με τη Φενέρμπαχτσε, όσο και στο NBA.

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν πέρα από ταλέντο έχει και μία πολύ ενδιαφέρουσα πορεία να τον ακολουθεί. Το πέρασμα από το NBA, η εμφάνιση-ρεκόρ και η επίσκεψη πέρυσι στην Ελλάδα είναι μερικά μόνο από τα highlights της καριέρας του λίγο πριν πατήσει ξανά σε ελληνικό έδαφος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού Aktor.

Η επίσκεψη στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2023

Η 24η Ιουλίου του 2023 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την Ασπίδα Ξάνθης, καθώς υποδέχτηκε στο κλειστό του γήπεδο του Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου» τον Ομέρ Γιουρτσεβέν, που εν μέσω των διακοπών του επισκέφθηκε την ακριτική πόλη για να περάσει χρόνο με αθλητές των ακαδημιών της ομάδας, αλλά και με φίλους του μπάσκετ από την περιοχή. Εκεί, λίγο πριν πάει στους Γιούτα Τζαζ, μίλησε για την τεράστια προσπάθειά του να βρεθεί στο NBA, για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, Τζίμι Μπάτλερ, αλλά και για την εμπειρία του αντιμετωπίζοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Λάμψη ΝΒΑ στην Ξάνθη: Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος της Ασπίδας σε ένα ξεχωριστό event!
REST OF THE WORLD

09:30 - 25.07.2023

Λάμψη ΝΒΑ στην Ξάνθη: Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος της Ασπίδας σε ένα ξεχωριστό event!

Η Ξάνθη φόρεσε τα καλά της, καθώς ένας σταρ του ΝΒΑ βρέθηκε στην ακριτική πόλη. Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν ο λαμπερός καλεσμένος της Ασπίδας, μοιράζοντας γνώσεις και συμβουλές σε νεαρούς αθλητές. To Sportal φέρνει στο φως το πώς η ομάδα της Ξάνθης έφερε τον άσο του ΝΒΑ στη χώρα μας.

Η κόντρα με τον Ομπράντοβιτς

Το 2016, όταν ο 17χρονος τότε σέντερ αγωνιζόταν για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, ήθελε να αποχωρίσει από την τουρκική ομάδα και να κυνηγήσει το όνειρό του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Αυτή του η επιθυμία προκάλεσε την οργή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν δίστασε να την εκφράσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του. Θέλει να πάει στο NCAA; Αλλά έπαιξε εδώ για τρία χρόνια, πληρώθηκε και τώρα θέλει να πάει εκεί; Αυτός είναι ο Ομέρ Γιουρτσεβέν».

«Αυτός είναι ο Γιουρτσεβέν! Τον πίστεψα και έτσι μου το ξεπλήρωσε!»: Το απίθανο ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού
EUROLEAGUE

12:46 - 19.08.2024

«Αυτός είναι ο Γιουρτσεβέν! Τον πίστεψα και έτσι μου το ξεπλήρωσε!»: Το απίθανο ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το deal με τον Ομέρ Γιουρτσεβέν ενόψει της νέας σεζόν. Ο Τούρκος σέντερ έρχεται στην Αθήνα, έχοντας μια πολυτάραχη συνεργασία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο παρελθόν.

Ταλέντο από την εφηβεία

Το 2015 ήταν ήδη παίκτης της EuroLeague και ήταν μόλις 16 ετών, όταν έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Μάλιστα, αργότερα μέσα στην χρονιά έπαιξε απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς στο Barclays Center και με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και ένα κόψιμο σε 15 λεπτά συμμετοχής έγινε ο νεότερος παίκτης που συμμετέχει σε παιχνίδι της pre season του NBA μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ομέρ Γιουρτσεβέν: Ο σέντερ που θέλει ο Αταμάν στον Παναθηναϊκό έχει μάθει να ορίζει μόνος τη μοίρα του
EUROLEAGUE

14:17 - 11.08.2024

Ομέρ Γιουρτσεβέν: Ο σέντερ που θέλει ο Αταμάν στον Παναθηναϊκό έχει μάθει να ορίζει μόνος τη μοίρα του

O Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε, μιλώντας σε τουρκικό Μέσο, πως η περίπτωση του Ομέρ Γιουρτσεβέν είναι αυτή που έχει ξεχωρίσει για τη θέση 5 και το Sportal παρουσιάζει τον εκρηκτικό σέντερ ο οποίος κατάφερε να χαράξει την πορεία του από τον δύσκολο δρόμο.

Ποιος Ουίλτ Τσαμπερλέιν; Ομέρ Γιουρτσεβέν με 91 πόντους και 28 ριμπάουντ!

Μία αναμφίβολα ιστορική εμφάνιση πραγματοποίησε από τα... μικράτα του ο Γιουρτσεβέν βάζοντας γερές βάσεις στο αφήγημα του τεράστιου ταλέντου που τον ακολουθεί. Σε ένα ματς για την ομάδα της Φενέρμπαχτσε κάτω των 18 ο Τούρκος σέντερ αποφάσισε να... απασφαλίσει. Στη νίκη με 115-82 επί της Εϊλούλ Μπασκετμπόλ Ιχτισά είπε να σημειώσει double double με εξωφρενικά νούμερα. Συγκεκριμένα σκόραρε 91 πόντους (9 περισσότερους από όλους όσους έβαλε η αντίπαλη ομάδα) και μάζεψε 28 ριμπάουντ, ενώ είχε 35/49 σουτ και 5 τρίποντα.

Η κουλτούρα του πρωταθλητή

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν έχει αποδείξει από πολύ μικρή ηλικία πως κυνηγάει τα όνειρά του μέχρι τέλους. Άφησε την ομάδα που τον ανέδειξε για να πάει στις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στο NCAA, ενώ ακόμη κι αν δεν έπαιξε τεράστιο ρόλο στο rotation των Μαϊάμι Χιτ το 2023 που έφτασαν στον τελικό, απέδειξε ότι έκανε δική του την κουλτούρα των Χιτ και εκτίμησε το ανταγωνιστικό περιβάλλον της ομάδας.

Έτσι, με όλα αυτά τα εφόδια, ο 26χρονος Τούρκος σέντερ θα αποτελούσε την ιδανική προσθήκη για να ολοκληρωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού με έναν παίκτη με θέληση και κίνητρο να δένει ιδανικά στην... αρμάδα του Εργκίν Αταμάν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!