Ο Τσέντι Οσμάν έχει δική του ομάδα, λέγεται «Τσέντι Οσμάν» και έκανε πρεμιέρα στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας!

Φωτ. IMAGO

Ο Τσέντι Οσμάν έχει δική του ομάδα, λέγεται «Τσέντι Οσμάν» και έκανε πρεμιέρα στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας!

Ευτυχία Οικονομίδου 20:04 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 13.09.2024

O Τσέντι Οσμάν είναι αναμφίβολα ένας άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ και το δείχνει με κάθε τρόπο. Μετά την ανακοίνωσή της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό Aktor, όλο και πιο ενδιαφέροντα πράγματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πιο πρόσφατη τη δική του μπασκετική ακαδημία.

Ο Τσέντι Οσμάν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μετά από τη συμφωνία του να αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Aktor.

Εύλογα λοιπόν, ο Τούρκος φόργουορντ έχει πάνω του στραμμένα όλα τα βλέμματα, αφού ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτησή του εκεί που δεν το περίμενε κανείς και ουσιαστικά τον... έκλεψε από τα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Οσμάν αποφάσισε να αφήσει τον «μαγικό» κόσμο του NBA και να προσγειωθεί στον... πλανήτη της EuroLeague ακολουθώντας ουσιαστικά τη μεταγραφή μεγατόνων του Εβάν Φουρνιέ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στον Ολυμπιακό.

Μετά, λοιπόν, την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν που θωράκισε την περιφερειακή δύναμη του Παναθηναϊκού και τη συμφωνία με τον Ομέρ Γιούρτσεβεν, μιας και υπήρχε αναγκαιότητα στη θέση «5», ήρθε και το... κερασάκι στην τούρτα με την άφιξη ενός ακόμη NBAer του Τσεντί Οσμάν.

Ο 29χρονος φόργουορντ μετρά επτά χρόνια καριέρας στο NBA με τα έξι να τα έχει περάσει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς συνυπάρχοντας μάλιστα με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς την πρώτη του χρονιά και παραμένοντας μία εκ των βασικών επιλογών των «ιπποτών» στα χρόνια που πέρασε εκεί. Η τελευταία του χρονιά τον βρήκε στους Σαν Αντόνιο Σπερς, όπου και αγωνίστηκε σε 72 από τα 82 παιχνίδια του NBA πριν αφήσει τον «μαγικό» αυτό κόσμο για την ανάγκη του Παναθηναϊκού.

Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν του Οσμάν θα ανακαλύψει πολύ... μπάσκετ κι αυτό γιατί τόσο η μητέρα του, όσο και ο πατέρας του, η Μπινέλα και ο Σερμέτ, ήταν πρώην παίκτες και σίγουρα του μετέδωσαν την αγάπη τους για την «πορτοκαλή θεά».

Ως αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μίας ακαδημίας μπάσκετ από την οικογένεια του Οσμάν, η οποία φέρει και το όνομά του «Τσέντι Όσμαν» και ιδρύθηκε το 2018 για να βοηθήσει νεαρούς παίκτες με την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ. Η συγκεκριμένη ακαδημία εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει πολλά παραρτήματα μεταξύ άλλων στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ το προπονητικό κέντρο βρίσκεται στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Η εικονική «μονομαχία» του Σάσα Βεζένκοφ με τον Κέντρικ Ναν: Ποιος επικρατεί στις επιλογές των φιλάθλων
EUROLEAGUE

16:05 - 13.09.2024

Η εικονική «μονομαχία» του Σάσα Βεζένκοφ με τον Κέντρικ Ναν: Ποιος επικρατεί στις επιλογές των φιλάθλων

Λίγο πριν την έναρξη της Euroleague, η απανταχού φαν της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας, δημιουργούν τις ομάδες τους στην πλατφορμα Fantasy Challenge και δύο παίκτες των «αιωνίων» βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων: Πρώτος ο Σάσα Βεζένκοφ και δεύτερος ο Κέντρικ Ναν.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι η ακαδημία του νέου φόργουορντ του Παναθηναϊκού Aktor έχει κάνει τεράστια άλματα εξέλιξης πλάθοντας νέους παίκτες με αποτέλεσμα πλέον να έχει δημιουργηθεί ομάδα που φέρει το όνομα του Τσέντι Όσμαν η οποία από φέτος βρίσκεται και αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας.

Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η ομάδα έκανε το... ποδαρικό της στην κατηγορία στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ξεκίνησε με το... δεξί με νίκη (78-71) απέναντι στη Μπορντό Σπορτίφ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!