Μπετσίροβιτς: «Ο Γιουρτσεβέν είναι ένας παίκτης που μας απασχολεί - Υπήρξε ενδιαφέρον από το NBA για τον Λεσόρ»
i

© imago

Μπετσίροβιτς: «Ο Γιουρτσεβέν είναι ένας παίκτης που μας απασχολεί - Υπήρξε ενδιαφέρον από το NBA για τον Λεσόρ»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:07 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 26.08.2024

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Σάνι Μπετσίροβιτς, μίλησε στην σέρβικη Meridian Sports και δεν αρνήθηκε το ενδιαφέρον των «πρασίνων» για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν, ενώ αποκάλυψε πως από το NBA «υπήρξε ενδιαφέρον για τον Ματίας Λεσόρ, αλλά όχι κάποια διαπραγμάτευση».

Ο Σάνι Μπερτσίροβιτς ως αθλητής του Παναθηναϊκού είχε κατακτήσει το 2007 την Euroleague. Και ως ο τεχνικός διευθυντής του την κατέκτησε ξανά έπειτα από 17 χρόνια -στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Τώρα, ο Σλοβένος ρυθμιστής διοικητικών και αγωνιστικών ζητημάτων στους «πράσινους», ένας άνθρωπος με καίριο ρόλο στην ανοικοδόμηση της ομάδας, μίλησε για τη νέα προσπάθεια του Παναθηναϊκού και θύμισε την ρήση που περιγράφει πως «είναι πιο εύκολο να βρεθείς στην κορυφή, παρά να διατηρηθείς εκεί».

Αναφέρθηκε στο ζήτημα προσθήκης ενός σέντερ στο ρόστερ και δεν δίστασε να περιγράψει το τι ισχύει με την περίπτωση του Ομέρ Γιουρτσεβέν, αλλά και να αναφερθεί στο μέλλον του Ματίας Λεσόρ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός θέλει να δεσμεύσει για τα επόμενα χρόνια.

«Πιστεύω ότι κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο στον Παναθηναϊκό, μετά από μια τόσο επιτυχημένη σεζόν», είπε ο Σάνι Μπετσίροβιτς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη σέρβικη ιστοσελίδα Meridian Sports και ακολούθως ανέλυσε τα δεδομένα: «Κρατήσαμε σχεδόν όλη την ομάδα. Προσθέσαμε στο ρόστερ τον Λορέντζο Μπράουν, γιατί πιστεύουμε ότι εκτός από τον Κώστα Σλούκα, που ήταν σκόρερ και δημιουργός, χρειαζόμαστε άλλον έναν τέτοιο παίκτη σε περίπτωση κακής μέρας ή, Θεός φυλάξοι, τραυματισμού».

«Πετρούσεφ ή τίποτα»: Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα ξεκαθαρίζει...
EUROLEAGUE

09:50 - 26.08.2024

«Πετρούσεφ ή τίποτα»: Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα ξεκαθαρίζει...

Για μία ακόμα φορά ο επικεφαλής της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, μίλησε για τον Φιλίπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού και αυτή τη φορά είπε πως «αν δεν τον αφήσουν ελεύθερο, τότε σημαίνει ότι το ρόστερ μας έκλεισε».

Πλέον, ο Σλοβένος ενημερώνει πως «είμαστε ακόμα στην αγορά για έναν ψηλό παίκτη. Εάν βρούμε τον κατάλληλο τότε θα αποκτηθεί. Όλοι περιμένουμε μια σεζόν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και καταπόνηση, γιατί ως γνωστών είναι πολύ πιο εύκολο να κατακτήσεις έναν τίτλο, παρά να τον υπερασπιστείς. Νομίζω όμως ότι τα παιδιά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, είναι έτοιμα για αυτό που μας περιμένει»

Και επειδή η περίπτωση απόκτησης σέντερ ειπώθηκε αλλά δεν ξεκαθαρίστηκε, ο Μπετσίροβιτς ρωτήθηκε περί του ονόματος του Ομέρ Γιουτσεβέν. «Η αλήθεια είναι ότι έχει γραφτεί το ενδιαφέρον. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Είναι ένας από τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Έγινε επαφή, ερευνήσαμε την υπόθεση για να δούμε αν θα ήταν μια ρεαλιστική επιλογή ή όχι. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα κάποια μεταγραφή».

Επίσης, ο Σάνι Μπετσίροβιτς μίλησε και για τον Ματίας Λεσόρ και κυρίως για την εξέλιξή του. «Απέδειξε ότι αυτό που έκανε στην Παρτίζαν δεν ήταν τυχαίο, αλλά ότι είναι πραγματικά ένας παίκτης που βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο και επιβεβαιώνει αυτή την ποιότητά του. Γιατί, αν κάποτε ο Λεσόρ ήταν παίκτης που στηριζόταν στην ενέργεια και στην έμπνευσή του, τώρα θα πρέπει να μιλάμε για έναν πραγματικά κυρίαρχο σέντερ. Όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαίρομαι που είναι ακόμα μαζί μας φέτος», δήλωσε και υπογράμμισε πως «επιθυμία μας είναι να μείνει μαζί μας όσο περισσότερο γίνεται και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κρατήσουμε στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια». Πάντως, εξήγησε πως «φέτος δεν αγχώθηκα ότι ο θα φύγει, όταν κάποιοι είπαν ότι τον θέλουν στο NBA, γιατί δεν είχε option στο συμβόλαιό του για να αποχωρήσει. Υπήρξαν ενδιαφέρον από τους Νιου Γιορκ Νικς, αλλά ποτέ δεν φτάσαμε σε κάποια σοβαρή διαπραγμάτευση ώστε να συμβεί κάτι, όπως συνέβη για παράδειγμα με την περίπτωση του Γιαμπουσελέ στην Ρεάλ Μαδρίτης».