Οι έντεκα... βόμβες του Παναθηναϊκού στο ματς με την Άλμπα (vid)

Φωτ. IMAGO

Οι έντεκα... βόμβες του Παναθηναϊκού στο ματς με την Άλμπα (vid)

Απόστολος Μαυράκης 00:00 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 04.10.2024

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του Sportal τα 11 τρίποντα που σημείωσε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Άλμπα, για την πρεμιέρα της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «με το δεξί» τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, επικρατώντας της Αλμπα με 77-87 στο... αγαπημένο του Βερολίνο. Οι πράσινοι δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ, ωστόσο η Αλμπα είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, συντελώντας σε ένα χορταστικό παιχνίδι.

Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ματίας Λεσόρ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Κέντρικ Ναν με 16 πόντους, μοιράζοντας και 4 ασίστ. Καθοριστικά σουτ πέτυχε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (11 πόντους με 3/4 τρίποντα), ενώ ο Κώστας Σλούκας έκρινε το ματς, πετυχαίνοντας στο τέλος δύο τρίποντα που λύγισαν οριστικά τους Γερμανούς.

Βασικός και πάγιος συντελεστής για το σκορ των πρασίνων αποτελεί το σουτ πίσω από τα 6,75. Αυτό το απέδειξε και στο ματς με την Άλμπα, καθώς ο Παναθηναϊκός σημείωσε 11 τρίποντα σε συνολικά 30 προσπάθειες, διαμορφώνοντας ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό της τάξεως του 36,7%.

«Βασιλιάς» του Βερολίνου ο Παναθηναϊκός, υποκλίθηκε και η Άλμπα στον δρόμο για το back-to-back
EUROLEAGUE

21:24 - 03.10.2024

«Βασιλιάς» του Βερολίνου ο Παναθηναϊκός, υποκλίθηκε και η Άλμπα στον δρόμο για το back-to-back

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε όσο χρειάστηκε για να επικρατήσει 87-77 της Άλμπα Βερολίνου στην πρεμιέρα της EuroLeague, με κορυφαίους τους Ματίας Λεσόρ και Κέντρικ Ναν, αλλά καθοριστικό τον αρχηγό του Κώστα Σλούκα.

Αυτοί που... εξαπέλυσαν τις βόμβες αυτές για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν οι εξής: Ερνανγκόμεθ (3 στις 5 προσπάθειες), Γκραντ (2/3), Σλούκας (2/5), Ναν (1/5), Γκριγκόνις (1/4), Μήτογλου (1/1) και Οσμάν (1/3).

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να αυξάνει την επιθετική του πολυφωνία, ενώ διατηρεί μέσα στο παιχνίδι του το τρίποντο, ως ζωτικής σημασίας παράγοντα για την επίθεσή του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα 4 από τα 11 συνολικά αυτά τρίποντα, μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τα 2 μάλιστα εξ' αυτών να έρχονται δια χειρός Κώστα Σλούκα.

Παρακολουθήστε παρακάτω τα 11 τρίποντα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αλμπα: