Οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού AKTOR με Γιουρτσεβέν - Υπογράφει για δύο χρόνια κι ενσωματώνεται στην προετοιμασία!

Φωτ. IMAGO

Οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού AKTOR με Γιουρτσεβέν - Υπογράφει για δύο χρόνια κι ενσωματώνεται στην προετοιμασία!

Ηλίας Λαλιώτης 15:54 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 29.08.2024

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν θα είναι -όπως αναμενόταν- παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR για τα επόμενα 2 χρόνια.

Με τον Ομέρ Γιουρτσεβέν ολοκληρώνει το ρόστερ του για τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός AKTOR.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας είχαν κάνει το «μπάμ» με το τέλος της περασμένης σεζόν, με τη σπουδαία μεταγραφή του Λορέντζο Μπράουν, την οποία είχε αποκαλύψει με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Sportal.

Δυόμισι μήνες αργότερα προχωρούν και στη δεύτερη σημαντική μεταγραφική τους κίνηση, με την απόκτηση του Ομέρ Γιουρτσεβέν.

Ο Τούρκος σέντερ είχε ήδη συμφωνήσει προφορικά με το Τριφύλλι και τον Εργκίν Αταμάν, ώστε να αποτελέσει τον παίκτη που θα πλαισιώσει τους Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Το μόνο που είχε ζητήσει ο 26χρονος ψηλός είναι, λίγες μέρες διορία ώστε να εξαντλήσει κάθε ελπίδα που είχε για συμβόλαιο με ρόλο στο NBA. Αυτό δεν έγινε (είχε πρόταση από τους Νικς η οποία δεν τον κάλυπτε) κι έτσι ο Γιουρτσεβέν υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

«Είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ»: Η ανάλυση του Ομέρ Γιουρτσεβέν στο Sportal και τα πεπραγμένα της σεζόν στους Γιούτα Τζαζ
EUROLEAGUE

14:42 - 27.08.2024

«Είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ»: Η ανάλυση του Ομέρ Γιουρτσεβέν στο Sportal και τα πεπραγμένα της σεζόν στους Γιούτα Τζαζ

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού, ώστε να καλύψει τη θέση 5, έπειτα από μια σεζόν στους Γιούτα Τζαζ και το Sportal έδωσε τον λόγο στην ρεπόρτερ της ομάδας του Σολτ Λέικ, Σάρα Τοντ, που ανέλυσε τον Τούρκο σέντερ και αποκάλυψε λεπτομέρειες της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Οι απολαβές του θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ, μαζί με τα μπόνους, για την επόμενη διετία (με τους «πράσινους» να έχουν opt-out το καλοκαίρι του 2025), ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει πλέον ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι.

Ο Πολωνός σέντερ δεν έχει βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και θα ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό, αλλά λογικά και ο ίδιος θα προτιμήσει να πάει κάπου που θα έχει χρόνο συμμετοχής και όχι να είναι στην Ελλάδα, ως 4η επιλογή του Αταμάν.

Η μεταγραφή του Ομέρ Γιουρτσεβέν αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες μέρες, με τον Τούρκο να έρχεται εν συνεχεία στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των πρωταθλητών Ευρώπης.

Σε 113 ματς στο ΝΒΑ o Τούρκος σέντερ μέτρησε 5.0 πόντους και 4.6 ριμπάουντ σε 11.8 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής, ενώ είχε παρουσία και σε 17 αγώνες των playoffs με τους Μαϊάμι Χιτ το 2022 και το 2023 όταν έφτασαν ως και τους τελικούς της λίγκας.