Οι Νικς «χτύπησαν» την πόρτα του Λεσόρ

Οι Νικς «χτύπησαν» την πόρτα του Λεσόρ

Sportal newsroom 19:10 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 09.08.2024

Ο Ματίας Λεσόρ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζοντας με... φόρα από την εκπληκτική σεζόν με τον Παναθηναϊκό, κάτι που έκανε τους Νιου Γιορκ Νικς να εκφράσουν ενδιαφέρον.

Ένα από τα ονόματα που συζητιούνται έντονα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού -και όχι μόνο- είναι ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς του Παναθηναϊκού, στο δρόμο για την κατάκτηση της Euroleague, αλλά και του πρωταθλήματος Ελλάδας, ενώ και το φετινό καλοκαίρι είναι εξίσου εντυπωσιακός.

Στα δύο πιο κομβικά παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων, κόντρα σε Καναδά και Γερμανία, ο Λεσόρ έκανε δυναμικό step up, αλλάζοντας τις ισορροπίες για την ομάδα του. Στον ημιτελικό είχε εξαιρετική παρουσία με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4/6 σουτ, κάνοντας τη διαφορά στην φροντ λάιν.

Ματίας Λεσόρ, ο παίκτης που άλλαξε την μοίρα της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την οδήγησε σε μετάλλιο

Ματίας Λεσόρ, ο παίκτης που άλλαξε την μοίρα της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την οδήγησε σε μετάλλιο

Την ώρα που κρίνονταν όλα, ο Βενσάν Κολέ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ματίας Λεσόρ και ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού έκανε τη δουλειά. Και με το παραπάνω.

Για το λόγο αυτό οι Νιου Γιορκ Νικς ψάχτηκαν για την απόκτησή του, όπως ανέφερε το SNY της Νέας Υόρκης. Ο Τομ Θίμποντο εξέφρασε ενδιαφέρον και προσπάθησε να δει τις διαθέσεις του εκρηκτικού σέντερ. Η ομάδα από το «Μεγάλο Μήλο» κατέχει τα δικαιώματα του στο ΝΒΑ από το 2020, με τον έμπειρο προπονητή να προσπαθεί να δει τις διαθέσεις του.

Παρ' όλα αυτά, η υπόθεση δεν προχώρησε. Ο Λεσόρ δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ δεν υπάρχει και διάθεση από την πλευρά του παίκτη να αφήσει την Ελλάδα για να δοκιμάσει κάτι νέο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έτσι, η υπόθεση δεν προχώρησε, με τους Νικς να μένουν με την... όρεξη και τον Λεσόρ να συνεχίζει στην Ελλάδα και το τριφύλλι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!