Οι προετοιμασίες του Καλλιμάρμαρου για το 6ο «Παύλος Γιαννακόπουλος» από την παρακάμερα του Παναθηναϊκού (vid)

Οι ετοιμασίες του Καλλιμάρμαρου για το «Παύλος Γιαννακόπουλος»

i

© paobc / X

Οι προετοιμασίες του Καλλιμάρμαρου για το 6ο «Παύλος Γιαννακόπουλος» από την παρακάμερα του Παναθηναϊκού (vid)

Απόστολος Μαυράκης 17:09 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 01:04 - 26.09.2024

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του ιστορικού 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Παναθηναϊκός μοιράστηκε στα social media σχετικό βίντεο με την προετοιμασία του Καλλιμάρμαρου.

Η 21η του Σεπτέμβρη του 2024, έχει πλέον ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Εκείνο το Σάββατο, ο Παναθηναϊκός διοργάνωσε το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», υπό συνθήκες πρωτόγνωρες όχι μόνο σε ευρωπαϊκά, αλλά και παγκόσμια επίπεδα.

Το εν λόγω τουρνουά, ενώ τις προηγούμενες χρονιές λάμβανε χώρα στο ΟΑΚΑ, φέτος φιλοξενήθηκε στο ιστορικό στάδιο του Καλλιμάρμαρου. 42.000 κόσμου βρέθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το εν λόγω συμβάν, «σπάζοντας» πανευρωπαϊκό ρεκόρ προσέλευσης θεατών.

Βέβαια, προκειμένου αυτή η ιστορική βραδιά να γίνει πραγματικότητα, προηγήθηκε αρκετή προεργασία και πολύωρες ετοιμασίες. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω των social media της, έφερε στην δημοσιότητα ένα βίντεο παρουσιάζοντας δείγματα από τις εν λόγω προετοιμασίες του Καλλιμάρμαρου, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Για την ιστορία και όσον αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο πρώτος χρονικά αγώνας του 5ου «Παύλος Γιαννακόπουλος» διεξήχθη ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την Μακάμπι Τελ-Αβίβ. Η πρώην ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε εύκολο έργο κόντρα στους Ισραηλινούς, καθώς επικράτησε με το τελικό 89-66.

Το επόμενο ματς, στις 22:00 του Σαββάτου, διαδραματίστηκε μεταξύ του οικοδεσπότη Παναθηναϊκού και της Παρτιζάν του ιστορικού για τους πράσινους κόουτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επιβληθεί των Σέρβων και κάπως έτσι η Παρτιζάν πήρε την νίκη με το τελικό 75-64.

Παρόλα αυτά, το αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά πέρασε κατά πολύ σε δεύτερη μοίρα, αφού όλος ο κόσμος «παραμιλούσε» για τις πρωτόγνωρες και εντυπωσιακές εικόνες της διοργάνωσης. Επίσης, στο Καλλιμάρμαρο έδωσαν το «παρόν» διάφορες προσωπικότητες του χώρου του μπάσκετ και όχι μόνο, ενώ το τουρνουά δέχθηκε σχόλια μεγάλου θαυμασμού ακόμη και από παίκτες επιπέδου NBA, όπως ο Αϊζέια Τόμας.