Η Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου στο Sportal: «Το είχα ζήσει και από την άλλη πλευρά - Είναι πολύ βαριά η φανέλα που φοράμε» (vid)

Η Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου στο Sportal: «Το είχα ζήσει και από την άλλη πλευρά - Είναι πολύ βαριά η φανέλα που φοράμε» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 17:18 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 13.10.2024

Η Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι «αιωνίων» της Α1 γυναικών και εξέφρασε τα συναισθήματά της για το δέσιμό της με τον κόσμο των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη αγωνιστική για το ντέρμπι «αιωνίων» που για τις γηπεδούχες ήταν το πρώτο παιχνίδι που κλήθηκαν να δώσουν στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος του μπάσκετ γυναικών.

Η Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου ήταν εκείνη που ξεχώρισε για τον Παναθηναϊκό με 19 πόντους, 3/8 τρίποντα και 2 ριμπάουντ για να χαρίσει τη νίκη στο τριφύλλι με 62-55 σε ένα παιχνίδι που δεν έδειξε να απειλείται ιδιαίτερα καταφέρνοντας να επικρατήσει άνετα των «ερυθρόλευκων».

Με τρομερή Σταμολάμπρου πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

16:12 - 13.10.2024

Με τρομερή Σταμολάμπρου πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική της Α1 Γυναικών με το τελικό 62-55, έχοντας την Σταμολάμπρου σε εκπληκτική ημέρα, αφού σημείωσε 19 πόντους.

Η πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά τη λήξη του παιχνιδιού για τα συναισθήματά της και την τεράστια αποδοχή που λαμβάνει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Κάθε φορά μετά από κάθε παιχνίδι εδώ, παίρνεις δύναμη από τον κόσμο. Κάθε φορά ακούς το όνομά σου. Πάντα το ίδιο συναίσθημα, αλλά πάντα διαφορετικό σα να είναι η πρώτη φορά έτσι;

«Νομίζω ότι όσες φορές και να συμβεί αυτό η συγκίνησή μου είναι τόσο μεγάλη που πολλές φορές δεν βρίσκω τα λόγια για να ευχαριστήσω αυτόν τον κόσμο. Προφανώς αυτή η ενέργεια που μου δίνει κι εμένα προσωπικά και σε ολόκληρη την ομάδα είναι πολύ μεγάλη. Τους ευχαριστούμε που έρχονται και μας υποστηρίζουν. Γεμίζουν το γήπεδο και στα εύκολα και στα δύσκολα είναι πάντα μαζί μας. Πραγματικά ξέρω ότι είναι κλισέ, αλλά είναι ο έκτος παίκτης μας. Ένα ευχαριστώ νομίζω είναι πολύ λίγο για να εκφράσω τα συναισθήματά μου κι αυτά που νιώθω γι' αυτόν τον κόσμο».

Πόσο μεγάλη είναι αυτή η νίκη και μάλιστα σε ντέρμπι «αιωνίων»;

«Σίγουρα είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα. Είναι μόλις δεύτερη αγωνιστική. Για εμάς κιόλας πρώτη γιατί δεν είχαμε πρώτη αγωνιστική. Είναι σημαντικό όσον αφορά την ψυχολογία μας, γιατί προφανώς θα παίξουμε και δεύτερο γύρο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι άλλες πολύ καλές ομάδες. Είναι απλά μία πολύ σημαντική νίκη μέσα στην έδρα μας που θέλουμε να διατηρούμε πάντα το αήττητο. Είναι μία δύσκολη έδρα και θέλουμε να την προστατεύουμε, επομένως σημαίνει πολλά (σ.σ. η νίκη), σημαίνει και τίποτα ταυτόχρονα».

Πήγαν να πιαστούν στα χέρια Σπυριδοπούλου και Τζόουνς (vid)
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

16:38 - 13.10.2024

Πήγαν να πιαστούν στα χέρια Σπυριδοπούλου και Τζόουνς (vid)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική της Α1 Γυναικών με το τελικό 62-55, ωστόσο η Σπυριδοπούλου και η Τζόουνς είχαν μία ένταση κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό και από εσένα στη συνέχεια;

«Δε μπορώ να πω μεγάλα λόγια. Προφανώς και η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι χτισμένη πάντα για υψηλούς στόχους. Είναι πολύ βαριά η φανέλα που φοράμε. Από εκεί και πέρα όμως, εμείς θέλουμε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε και να... μαχόμαστε γι' αυτόν τον κόσμο που έρχεται και μας υποστηρίζει».

Αυτά τα παιχνίδια, αυτή η ενέργεια στο γήπεδο είναι ο βασικότερος λόγος που είσαι εδώ;

«Ο βασικός λόγος είναι ότι έκανα μία επιλογή πριν δύο χρόνια (σ.σ να πάει από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό). Λίγο πολύ έχει συζητηθεί αυτό. Το είχα ζήσει από την άλλη πλευρά και ξέρω τι σημαίνει να παίζεις μέσα στη Λεωφόρο, αλλά σίγουρα επιβεβαιώνει τη δική μου επιλογή να έρθω εδώ και να ζω αυτές τις στιγμές κάθε φορά».

Τι μήνυμα θες να στείλεις στον κόσμο που ήρθε εδώ να σε υποστηρίξει ή που παρακολουθούσε από το σπίτι;

«Είναι πολύ σημαντικό που μπήκε η τηλεόραση για να μπορέσει το μπάσκετ γυναικών να βρεθεί στα σπίτια όλων και είναι και πολύ σημαντικό ενόψει EuroBasket 2025. Ένα ευχαριστώ είναι πραγματικά πολύ λίγο γι' αυτά που νιώθω και πραγματικά δεν έχω λόγια. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο αυτή τη στιγμή».