Μάχη... αιωνίων με φόντο την πρώτη θέση στο ΟΑΚΑ

Ουόκαπ, Σλούκας

Μάχη... αιωνίων με φόντο την πρώτη θέση στο ΟΑΚΑ

Sportal newsroom 08:14 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ (20:15) σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά όσον αφορά την πρώτη θέση της regular season.

Η 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League ολοκληρώνεται με ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη τόσο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για λόγους γοήτρου.

Αμφότερες οι ομάδες έρχονται με φόρα από νίκες στην Euroleague, με τους «πράσινους» να επικρατούν της Παρτίζαν, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έτσι οι δύο ομάδες αναμένεται να βρεθούν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με πολύ καλή ψυχολογία.

Στο «πράσινο» στρατόπεδο τα προβλήματα δεν λένε να σταματήσουν, καθώς ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολογίζει στους Λούκα Βιλντόζα, Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι και Λευτέρη Μαντζούκα, την ώρα που ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει ανεβάσει στροφές για τα καλά τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι της ομάδας του.

Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» αναμένεται να έχουν και τον κόσμο στο πλευρό τους. Το κλειστό του ΟΑΚΑ αναμένεται κατάμεστο για ακόμα ένα παιχνίδι, με τους φίλους του «τριφυλλιού» να εξαντλούν τα εισιτήρια και να ετοιμάζουν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα προκειμένου να ωθήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR στη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη, οι τελευταίες μέρες κύλησαν ήρεμα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Η νίκη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, γι την Euroleague, αλλά και η εμφάνιση έδειξε πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει τον τρόπο να παίξει το μπάσκετ που θέλει και κάτι τέτοιο θα προσπαθήσει να κάνει και στο ΟΑΚΑ.

Αγωνιστικά δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Έλληνα προπονητή, που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και περιμένει άπαντες να δείξουν την ίδια συνέπεια και συνέχεια όπως στην αναμέτρηση κόντρα στους πρωταθλητές Ισραήλ.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε καταφέρει να επικρατήσει με 66-54, μέσα στο ΣΕΦ.