Πάει Σλοβενία ο Γιουρτσεβέν και πιάνει δουλειά με τον Παναθηναϊκό - Η συνομιλία με τον Αταμάν

Φωτ. IMAGO

Πάει Σλοβενία ο Γιουρτσεβέν και πιάνει δουλειά με τον Παναθηναϊκό - Η συνομιλία με τον Αταμάν

Ηλίας Λαλιώτης 13:16 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 30.08.2024

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν είναι ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR και την επόμενη εβδομάδα θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας του στη Σλοβενία.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τη μεταγραφική του δραστηριότητα ο Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός!

Έχοντας φροντίσει να κρατήσει τους βασικούς συντελεστές της πορείας του μέχρι την κορυφή της EuroLeague, με τις ανανεώσεις των Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ και Μάριους Γκριγκόνις και να ισχυροποιήσει την εξαιρετική γραμμή των γκαρντ με την προσθήκη του Λορέντζο Μπράουν, ο Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε το ρόστερ της νέας σεζόν με έναν παίκτη που γνωρίζει καλά.

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν είναι και επίσημα από το πρωί της Παρασκευής (30/8) παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR, υπογράφοντας συμβόλαιο για δύο χρόνια, αλλά με το Τριφύλλι να έχει τη δυνατότητα του opt-out (δηλαδή να το «σπάσει» με ένα μικρό ποσό) το καλοκαίρι του 2025.

Ο 26χρονος Τούρκος σέντερ συμφώνησε με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους και όπως είχε ήδη προαναγγείλει το Sportal, θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία των Πράσινων στη Σλοβενία.

Αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, με τον Γιουρτσεβέν να έχει ήδη μιλήσει και με τον Εργκίν Αταμάν, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού. «Μιλήσαμε και μετά την υπογραφή μου. Μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε ότι άξιζα να βρεθώ στους πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα», σχολίασε και πρόσθεσε για τη σημασία που έχει για τον ίδιο η παρουσία του πιο επιτυχημένου προπονητή της Ευρώπης την τελευταία 10ετία.

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για μένα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή. Στο παρελθόν είχα συνεργαστεί μαζί του στην Εθνική Ομάδα. Διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία με την Εφές, ενώ και στον Παναθηναϊκό έκανε τρομερή δουλειά. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε ξανά».

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν εξέφρασε την ανυπομονησία του να συναντήσει ξανά τον Κώστα Σλούκα: «Είχαμε συνεργαστεί στη Φενέρμπαχτσε. Βέβαια, έχουν περάσει πολλά χρόνια, ήμουν παιδί τότε. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό πόιντ γκαρντ. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε και πάλι», σημείωσε.

Πρώτη συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό και αναχώρηση για Σλοβενία - Το πρόγραμμα των 8 φιλικών
EUROLEAGUE

13:15 - 28.08.2024

Πρώτη συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό και αναχώρηση για Σλοβενία - Το πρόγραμμα των 8 φιλικών

Την Πέμπτη (29/8) ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συγκέντρωση για τη νέα σεζόν και την Παρασκευή (30/8) αναχωρεί για τη Σλοβενία. Ποιοι θα απουσιάσουν

Κλείνοντας, ο Τούρκος σέντερ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR: «Θέλω να τους πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω γι’ αυτούς. Υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Να βρεθούμε και πάλι στο Final 4 και να γίνουμε back-to-back πρωταθλητές Ευρώπης».