Τα τρίποντα έδωσαν... αέρα στον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ - Η τάπα του Σαμοντούροφ στον ΜακΝις (vids)

Τα τρίποντα έδωσαν... αέρα στον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ - Η τάπα του Σαμοντούροφ στον ΜακΝις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:13 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 29.05.2024

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ του ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο (16 πόντοι) κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις με τα τρίποντα -κυρίως του Ντίνου Μήτογλου- και τις λύσεις που έδωσε ακόμα και ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ στην άμυνα.

Στην πρώτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ να δημιουργεί ρήγματα και να πασάρει σωστά στους συμπαίκτες του, κατάφερε να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια όμως, και μέχρι το ημίχρονο (46-37), το παρκέ του ΟΑΚΑ... κατηγόρησε και οι «πράσινοι» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τον έλεγχο. Και ο τρόπος τους αυτός εστίασε στα μακρινά σουτ.

Μέχρι και την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, οι γηπεδούχοι είχαν 6/13, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είχε βάλει τα περισσότερα: Δύο εύστοχα σε σύνολο τριών προσπαθειών.

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ για τους φιλοξενούμενους παρέμενε η μόνιμη απειλή. Εφθασε τους 16 πόντους στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, αγωνιζόμενος και τα 20 λεπτά που αυτό προβλέπει.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να τον ελέγξει, αλλά κατάφερε να βρει λύσεις όσον αφορά στο μαρκάρισμα του Τζαμάνις ΜακΝις. Και ο 17χρονος Αλέξανδρος Σαμοντούροφ, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Εργκίν Αταμάν του έκανε τη ζωή δύσκολη και μέσα σε αυτό το κλίμα τον... φιλοδώρησε και με μία τάπα!