Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό με τον διαιτητή Παπαπέτρου - Παράπονα για το καλάθι του Λεσόρ

Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό με τον διαιτητή Παπαπέτρου - Παράπονα για το καλάθι του Λεσόρ

Ηλίας Λαλιώτης 00:26 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:32 - 30.09.2024

Ο Παναθηναικός AKTOR αντέδρασε μετά το τέλος του αγώνα για τα σφυρίγματα των διαιτητών και τη φάση με το αντικανονικό κόψιμο του Ράιτ στον Λεσόρ.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR αναμετρήθηκαν σε ένα συναρπαστικό τελικό για το Σούπερ Καπ, ο οποίος κρίθηκε στον πόντο (86-85) υπέρ των Πειραιωτών.

Μετά το φινάλε του αγώνα, ωστόσο, οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ευρώπης διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρώτο διαιτητή, Πέτρο Παπαπέτρου για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι Σάνι Μπετσίροβιτς και Δημήτρης Κοντός στάθηκαν αρκετά στη φάση του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Ματίας Λεσόρ άφησε την μπάλα στο καλάθι, αλλά ο Μόουζες Ράιτ φάνηκε να κόβει την μπάλα αντικανονικά, με το σκορ στο 42-47.

Οι διαιτητές δεν υπέδειξαν την παράβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο σέντερ του Ολυμπιακού κέρδισε φάουλ για βολές και ο Εργκίν Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή, διαμαρτυρόμενος για την προηγούμενη φάση. Με αποτέλεσμα αντί η διαφορά να πάει στους 3, να βρεθεί στους 7.

Άλλωστε, ο Τούρκος τεχνικός αναφέρθηκε σε αυτή τη φάση και μετά το τέλος του αγώνα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Το παιχνίδι ήταν έντονο, αλλά το μπάσκετ δεν ήταν καλό. Δεν παίξαμε καλά, παίξαμε με πάθος, χάσαμε με έναν πόντο. Το καλάθι του Λεσόρ που δεν έδωσαν έπρεπε να μετρήσει και μετά η τεχνική έφερε το ματς στους 4 πόντους. Ο Βεζένκοφ ήταν εξαιρετικός, τα τεσσάρια μας σήμερα δεν ήταν καλά. Με εξαίρεση τον Παπαπέτρου δεν ήταν καλά επιθετικά. Δώσαμε 19 πόντους δεύτερης ευκαιρίας.

Ήταν κοντινό παιχνίδι. Χάσαμε τον τίτλο, αλλά θυμηθείτε τι έγινε πέρσι. Ετοιμαστείτε για την Euroleague και για τους τελικούς. Αλλά θυμίζω πως αυτό έγινε και πέρσι. Δε με νοιάζει. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, κάναμε πολλά λάθη, έκαναν πολλά λάθη οι διαιτητές. Το φάουλ στον Λεσόρ και το καλάθι που δε μέτρησε, έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και τον τίτλο».